‘Yıllar yorgun ben yorgun’ demişti...

‘Yıllar yorgun ben yorgun’ demişti...

Türk sanat müziğinin usta sesi, gazino yıllarının gözde assolisti Yüksel Uzel (74) yaşamını sürdürdüğü Güney Afrika’da vefat etti. 1970’li yıllardan itibaren TRT ekranlarında seslendirdiği şarkılarla bir döneme damga vuran sanatçı uzun süredir kanser ile mücadele ediyordu. Sanatçının cenazesi İstanbul’da defnedilmek üzere Türkiye’ye getiriliyor.

SALİHA SULTAN

Müzikseverlerin gönlünde seslendirdiği ‘Yıllar Yorgun Ben Yorgun’ gibi şarkılarla taht kuran Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Yüksel Uzel (74) , Güney Afrika’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 1970’li yıllardan itibaren TRT ekranlarında seslendirdiği şarkılarla bir döneme damga vuran sanatçı uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyordu. Türk sanat müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Uzel’in 7 Ocak sabahı yaşamını sürdürdüğü Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg şehrinde vefat ettiği öğrenildi.

Sanatçı Uzel’in kızı Arzu Uzel, annesinin vefatıyla ilgili şunları söyledi:

“Annem, bu sabah erken hakka yürüdü. Yarın gece (Pazartesi) İstanbul’a yola çıkacağız. Cenaze namazını, salı günü ikindi namazına müteakip planlıyoruz.”

Vefat haberini duyan birçok hayranı sosyal medyada sanatçıya seslendirdiği şarkılarla veda etti. Uzel’in en yakın arkadaşlarından biri olan Sedef İybar da sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı. İybar acısını “Hayatımda tanıdığım en güzel, en makul, en bilge, en anlayışlı, en bağışlayıcı, en cana yakın en iyi arkadaşımı kaybettim bugün... Bir yerlerde yeniden buluşuncaya kadar Yüksel abla” ifadeleriyle dile getirdi.

EN SON 2010’DA KONSER VERMİŞTİ

Uzel, Türkiye’de 1990’lara kadar devam eden gazino kültürünün önde gelen assolistlerinden biriydi. Maksim Gazinosu’nun assolistlerinden olan Uzel, şöhretin zirvesindeyken 1997’de geçirdiği beyin kanamasının ardından sahnelerden uzaklaşmıştı. Türkiye’den de uzaklaşan Uzel, uzun süredir Güney Afrika’da bir hayat kurmuştu. Türkiye’ye en son 2010 yazında gelen Uzel, kendisi için bir geceliğine gazino yapılan Kuruçeşme Arena’da sahne alarak, hayranlarıyla hasret gidermişti. Uzel’in cenazesi, bugün defnedilmek üzere İstanbul’a getirilecek.

GAZİNO YILLARININ GÖZDE ASSOLİSTİYDİ

Asıl adı Yüksel Katmer olan ve Yüksel Uzel sahne adı ile bilinen sanatçı, müzik kariyerine 1975’te İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda korist olarak başladı. İlk kez 1978’de Büyük Maksim Gazinosu’nda sahne aldı. İlk albümünü 1983’te ‘Bir Seni Bir Gülü Öptüm’ adıyla yaptı. Türk Sanat Müziği türüne yöneldi ve ‘Yıllar Yorgun Ben Yorgun’ adlı ikinci albümünü çıkardı. Sanatçı, 1988’de ‘Al Aşkını Ver Gönlümü’ adlı albümünü yaptı. Bu albüm sanatçının LP formatındaki son çalışması oldu. Aynı yıl Tarık Tarcan ile ‘Islak Sokak’ adlı filmde başrol oynadı.

Sanatçı, popülaritesinin zirvesinde yer aldığı tam da bu dönemde anevrizma adında ciddi bir rahatsızlık geçirdi. İsviçre’de art arda beyin ameliyatları geçirdi ve doktor Gazi Yaşargil’in tavsiyesi üzerine on yıldır sürdürdüğü sahne çalışmalarına (TV çekimleri haricinde) mecburen son verdi. Bu dönemi 1990 sonlarındaki ‘Benden Artık Bu Kadar’ adlı albüm izledi. Büyük bir sevgi beslediği dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1993’te vefatı üzerine sanatçı, son albümü olan ‘Sensiz Bu Yaz’ı çıkardı ve sağlık sorunları nedeniyle 1995’te eşi iş insanı İhsan Börekçioğlu için Türkiye’yi terk ederek Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentine yerleşti. Çift 2008’de boşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN