Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı? Kurban Bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak?

Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı? Kurban Bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak?

Temmuz ayının sonunda idrak edilecek Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (corona virüs) vakalarında artış yalanan bazı illerde kısmi sokağa çıkma yasağı olabileceğini söyledi. Vatandaşlar, 'Kurban Bayramı'nda hangi illerde sokağa çıkma yasağı var?' sorusunun yanıtını internette araştırıyor. Gözler Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na çevrilmiş durumda. İşte detaylar...

'Kurban Bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak?', '2020 Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı?' sorularının yanıtları sosyal medyada tartışılıyor. Kurban Bayramı yaklaşırken olası bir sokağa çıkma kısıtlaması gündemden düşmüyor. 81 ilde en son LGS ve YKS sınavları günlerinde sınırlı sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yasak sinaylinin ardından Kurban Bayram'ında yeniden yasak olup olmayacağı merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

2020 KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, covid-19 salgın hastalığıyla mücadelede son durumu ve tedbirleri açıkladı.

Koca, "Burada temelde ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında yer yer kısıtlamaların gündeme gelebileceği ve İl bazında vaka artışı söz konusu olursa orada tedbirleri arttırma gerekebilir. İl bazında bir takım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta 'Kurban Bayramı' için tekrar konuşmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

"KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANABİLİR"

Türkiye'nin vaka sayısında binli rakamların altına inmesi gerektiğini belirten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması uyarısında bulundu. Özkan, vaka sayısının düşmemesi durumunda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanacağını dile getirdi.

Özkan'ın açıklaması şu şekilde:

"Kişisel kanaatim rakamları düşüremezsek Kurban Bayramı'nda bir engel geleceğini düşünüyorum. Rakamlar böyle devam ederse yasaklar yeniden gelebilir. Çünkü biz sarılmadan, öpüşmeden duramıyoruz."

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arife günü - 30 Temmuz 2020 Perşembe günü

1. gün - 31 Temmuz 2020 Cuma günü

2. gün - 1 Ağustos 2020 Cumartesi günü

3. gün - 2 Ağustos 2020 Pazar günü

4. gün - 3 Ağustos 2020 Pazartesi günü

2020 YILI RESMİ TATİLLER

2020 KURBAN VEKALET ÜCRETİ NE KADAR?

KURBANLIK HAYVAN SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

AKİKA KURBANI NEDİR VE ADAK YERİNE GEÇER Mİ?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN