Kürtçe ve Türkçe resimli Cuma mesajları | İşte WhatsApp üzerinden gönderilen hadisli mesajlar

Kürtçe ve Türkçe resimli Cuma mesajları | İşte WhatsApp üzerinden gönderilen hadisli mesajlar

Cuma’nın bereketi ibadetlerle çoğalır. Korona salgınının yaşanıldığı şu günlerde, Kürtçe ve Türkçe resimli Cuma mesajları önem arz ediyor. Tedbir için birlikte olamayan Müslümanlar, en özel hadisli Cuma mesajlarını WhatsApp üzerinden paylaşıyor.

Yakınlarının Cuma’sını tebrik etmek, onlardan dua istemek ve dua etmek isteyen her bir birey, özel olarak hazırlanan hadisli, Kur’an-ı Kerim’li, Kürtçe ve Türkçe resimli Cuma mesajlarını, yakınlarına WhatsApp’tan, sosyal medyadan ya da mail üzerinden gönderiyor. Salgının artışını azaltmak için maske, mesafe ve temizlik kuralları çerçevesinde birbirinden uzak olan Müslümanlar, en farklı Cuma mesajlarını birbirlerine göndererek, Cuma günü hayırlı bir dua alıyor…

KÜRTÇE VE TÜRKÇE RESİMLİ MESAJLAR

Ey İnsanoğlu! Gaflet uykusundan artık uyan! Bizi bekliyor bu o dehşetli anlar, tövbe edin kardeşler, Allah'u têâlâ affeder..Hayırlı Cumalar.

Ey mirovahî! Ji xewa bêhed şiyar bibin! Van rojên xedar li benda me ne, poşman bibin, birano, Allah wê bibaxşîne ... Na Fridayn.

Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. (Amin) Hayırlı Cumalar...

Rebbê min, yekbûn, jîndarî û yekbûna me jî di hundurê çavên me de ye. (Emîn) Roja Fridaynê baş ...

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlar.jpg

Allah'ım... Ümidimi kaybettiğimde, senin yazdığın kaderin, hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat... Hayırlı Cumalar...

Xwedê ... Gava ku ez hêviya xwe winda dikim, bîne bîra xwe ku çarenûsa ku te nivîsandî ji xewnên min çêtir e ... Goodna Baş ...

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrr.jpg

Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin! "Hayırlı Cumalar" dilerim.

Bila li yê ku li dunyayê ye hezar hebe, bila li te yê ku di gerdûnê de davêje derya be Bila her tiştê ku hûn destên xwe vedikin û ji bo wê dua dikin îro werin qebûl kirin, amîn! Ez "Fridayna Baş" dixwazim.

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarr.jpg

Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri diline, Allah sevgisi gönlüne, bu güzel günün bereketi üzerine olsun. Hayırlı nurlu cumalar.

Bila sorgulên baxçeyên Edenê li ser rûyê we, zimanê bilbilan, hezkirina Xwedê ya ji bo dilê we û bereketên vê roja xweş bin. .Niyek we ya xweş hebe.

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrrr.jpg

Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahibimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.

Rojek me ya mîna înê heye. Ola me mîna likeslamê heye. Xwediyê meyê mîna Mihemed heye. Min got Xwedê, min got hevalê xwe, min 99 nav li wê mohr kir.

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrr.jpg

Umutsuz olma! Olmaz deme. Umutları var eden, sebepleri yaratan, olmazları olduran ALLAH var. O varsa herşey var. Hayırlı Cumalar...

Bêhêvî nebin! Nebêjin na. Xwedê heye ku hêviyan diafirîne, sedeman diafirîne û tiştan çêdike. Ger ew hebe, her tiştê wî heye. Fridayna we xweş be ...

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrrrr.jpg

Allah'tan bir dua gibi Peygamber'den bir amağan gibi sevabınız bol olsun! Hayırlı Cumalar…

Bila tewaba we pir be, mîna dua ji Xwedê, mîna dua ji Pêxember! Fridayna we xweş be

Şüphesiz benim namazım, ibâdetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi Allah içindir. (En'âm, 6/162) Hayırlı Nurlu Cumalar.

Bê guman, dua, ibadeta min, jiyan û mirina min ji bo Allah, Rebbê Alem e. (An'am, 6/162) Baş, Fridaynî Baş.

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrrrrr.jpg

Ey Büyük Rabbim! Dinimizden dolayı bizi yok etmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri o büyük İslam dininin yolundan ayırma…. Hayırlı Cumalar

Ya Rebbê minê mezin! Bila yên ku ji ber ola me hewl didin me tune bikin nehêlin. Me ji rêça wê ola mezin a Islamslamê veqetînin. Fridayniyek we xweş be

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrr.jpg

Allah'ım! Günahlarımın hepsini küçüğünü ve büyüğünü ilkini ve sonunu gizlisini ve aşikârını bağışla. (Hadis-i Şerif /Müslim) Hayırlı cumalar.

Xwedayê min! Hemî gunehên min, piçûk û mezin, yekem û paşîn, veşartî û eşkere bibaxşînin (Hedîs-î riferîf / Misilman) .nî baş.

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrrrrrr.jpg

Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!

Bila Xwedê hêviya we pîroz bike ku Allah, yê ku me ji tunebûnê afirand, ku hebûna me agahdar kir, ku afirand û ceriband, ceribandinê dide û sebrê dide, bawermendên xwe bibexşîne!

Mü'min kardeşinle münakaşa etme, Onun hoşuna gitmeyen şakalar yapma, ve ona yerine getiremeyeceğin bir söz verme. (Hz. Muhammed) Hayırlı Cumalar.

Bi birayê xweyê bawermend re niqaş nekin, henekên ku hûn jê hez nakin nekin û sozek nedin wî ku hûn nekarin pêk bînin. (Pêxember Mihemed) Roja nê baş.

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrrrrrrr.jpg

Allahümme salli ve alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âli seyyidinâ Muhammed Hayırlı Cumalar...

Allahumma salli ve aâ seyyidinâ Muhammed ve ala âli sayyidinâ Muhammed Fridayniyek we xweş be...

Kalbimiz iman ile gönlümüz İslam ile dilimiz Kur’an ile kulağımız ezan ile gözümüz nur ile dolsun… Evimiz huzurlu ve neşeli olsun. Hayırlı Cumalar..

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrrrrrrrr.jpg

Dilên me bi baweriyê, dilê me bi Islamslamê, zimanê me Quran, guhên me bi azan dagirtî be ... Mala me aram û şad be. Fridayna we xweş be..

Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sende dua et ALLAH için. cumanız mübarek olsun.

Pêşîn rê dirêj dibin ku ber bi rastê ve bimeşin, çîçek ji bo dîtina wê gul vedibin, kesek ji bo te dua dike. Hûn jî ji bo Xwedê dua dikin. Roja .nê ya we heye.

kurtce-ve-turkce-resimli-cuma-mesajlari-iste-whatsapp-uzerinden-gonderilen-hadisli-mesajlarrrrrrrrrrrr.jpg

TOPLU NAMAZLARDA ALINAN TEDBİRLER

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile birlikte camilerde maske takmak zorunlu oldu. Cemaatler ise belirli aralıklarla şahsi getirdikleri seccadelerle namaz kılıyor. Uygun yeri bulunan camilerde cemaatin çoğu, dışarıda sosyal mesafeli bir şekilde namazını eda ediyor. Abdest almak veya camilerdeki tuvaleti kullanmak ise tamamen yasak…

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR VE NASIL KILINIR?

Cuma namazı 4 rekat sünnet, 2 rekat farz ve 4 rekat son sünnet olmak üzere toplamda 10 rekat olarak kılınır. Öğle ezânı okunduğunda, ilk başta 4 rek'at Cuma namazının ilk sünneti eda edilir.

Niyet ederken:

"Niyet ettim, Allah’ım senin rızan için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya" diye niyet edilir.
Bu namaz aynı öğle namazının ilk sünneti gibi eda edilir.
İlk rekatta ilk başta Sübhaneke okunur. Sonra Euzü Besmele çekildikten sonra,
bütün rekatlarda Fâtiha ve zamm-ı süre okunur.
İlk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur.
Son oturuşta:
Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur.
Sonra, câmi' içinde, ikinci ezân okunur.
Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar. Hutbe okunur.
Hutbe okunurken cemâ'atin namaz kılması ve konuşması tahrimen mekruhdur.
Hatîb efendi duâ ederken, cemâ'at sesli âmîn demez. İçinden sessiz denir.
Namaz kılarken yapması harâm olan her şey, hutbe dinlerken de harâmdır.
Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir.
Sonra, cemâ'at ile iki rek'at Cum'a namazının farzı kılınır. Bu namaz aynı sabah namazının farzı gibi kılınır.
Niyet şöyle edilir: "Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama"
Sonra, dört rek'at son sünneti, Niyeti şöyledir: "Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya".
Bu sünnetde aynı ilk sünnet gibi kılınır. Böylece esas itibariyle Cuma namazı farzı ve sünnetleriyle birlikte kılınmış olur.
Son sünnetin ardından zuhr-i ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır. Niyet edilirken şöyle denilir: "Niyet ettim Allah rızası için edâsı üzerime olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına". Bu şekilde niyet edilirse, eğer o günün Cuma namaz şartlarında bir noksanlıktan dolayı kabul olunmamışsa, öğle namazı kılınış olur. Kabul olunmuşsa, en son kazaya kalmış öğle namazına sayılır.
Bundan sonra, iki rek'at vaktin sünneti kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için Vaktin sünnetine" diye niyet edilir. Cum'a sahîh olmadı ise, bu on rek'at, öğle namazı olur. Bundan sonra, Âyet-el-kürsi ve tesbîhler okunup, duâ edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN