Fransa'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Endişe verici

Fransa'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Endişe verici

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin ardından Fransa Dışişleri Bakanı'ndan açıklama geldi. Jean-Yves Le Drian, ''Haklardaki bu düşüş endişe vericidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi tepki ile karşılanırken bir açıklama da Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Le Drian, "Haklardaki bu düşüş endişe vericidir" dedi.

'ÜZÜTÜYLE KARŞILIYORUZ'

Le Drian, Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clement Beaune ve Cinsiyet Eşitliği Bakanı Elisabeth Moreno'yu da etiketlediği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türk makamlarının kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını üzüntüyle karşılıyoruz. Haklardaki bu düşüş endişe vericidir." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN