LGS lise giriş tercihleri ne zaman? MEB LGS lise giriş tercih kılavuzu

LGS lise giriş tercihleri ne zaman? MEB LGS lise giriş tercih kılavuzu

LGS lise giriş tercihleri ne zaman yapılacak sorusu yüz binlerce veli tarafından sorgulanıyor. MEB LGS lise giriş tercih kılavuzu ile ilgili son gelişmeleri haberimizde bulabilir LGS sonuçları sorgulama ekranından sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

Yüzbinlerce kişinin beklediği LGS lise giriş tercihleri ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde. LGS sonuçları sorgulama ekranından sınav sonuçları bu gün yayınlanacak. LGS sonuçlarının yayınlanmasından sonra ise veliler ve öğrenciler MEB tarafından yayınlanacak olan LGS lise giriş tercih kılavuzu hakkında araştırma yapmaya başladılar. 2 Haziran'da yapılan sınavın sonuçlarını LGS sonuçları sorgulama ekranından öğrenebilirsiniz. 

MEB'in 22 Haziran'da açıklayacağı LGS  sonuçlarının açıklanması 26 Haziran'a ertelenmişti. Bu günün gündeminde LGS tercihleri ne zaman yapılacak sorusu var. MEB'den gelecek olan son dakika açıklamasını ve tüm gelişmleri haber detayda görebilirsiniz. 

8. Sınıfıda okuyan yüzbinlerce öğrenci eğitimine devam edecekleri liseyi belirlemek için LGS'ye girdi. LGS Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen merkezibir sınavdır. Bu gün LGS sonuçları sorgulama ekranından sonuçların yayınlanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasından sonra ise LGS lise giriş tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor. LGS lise giriş tercihleri ve kılavuz hakkında merak edilen leri sizler için derledik. 

OKUL TERCİH TARİHLERİ 2-13 TEMMUZ'DA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), adrese dayalı ve Liselere Geçiş Sınavı'yla (LGS) öğrenci alacak okullara tercih tarihini 2-13 Temmuz olarak açıkladı. Pansiyonlu okullar tercihi de bu dönemde yapılacak.

LGS SINAV SONUCU MEB SORGULAMA EKRANI

ADRESE DAYALI TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

MEB'in yaptığı açıklamaya göre liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak.

Adrese dayalı kayıtlarda kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde alınacak.

LGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

LGS puanları öğrencinin net sayısı ile o derse ait kat sayının çarpılması ile elde edilecek. LGS sınavında Türkçeden 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10, Yabancı Dil dersinden de 10, Matematik dersinden ve Fen Bilimleri dersinden 20, olmak üzere toplam 90 soru sorulur. 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü sınavda standart sapma uygulaması olacak ve en yüksek 500, en düşük 100 puan olacak. İşte, derslere göre soru kat sayıları...

Sözel bölüm:

Türkçe: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Yabancı Dil: Soru sayısı: 10, Kat sayı: 1

Sayısal bölüm:

Matematik: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

Fen Bilimleri: Soru sayısı: 20, Kat sayı: 4

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN