LGS Nisan ayı örnek soruları neler? 2020 LGS örnek soru kitapçığı yayınlandı

LGS Nisan ayı örnek soruları neler? 2020 LGS örnek soru kitapçığı yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS’ye hazırlanan öğrenciler için her ay örnek soruları yayımlamaya devam ediyor. Peki, birinci dönem müfredatına uygun hazırlanan LGS Nisan ayı örnek soruları neler? 2020 LGS Nisan ayı örnek soru kitapçığı, sınav tarihi ve örnek sorular karar.com’da…

7 Haziran’da yapılacak olan 2020 LGS sınavına hazırlık amaçlı hazırlanan ikinci örnek soru kitapçığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. İlki geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ve birinci döneme ait müfredat ve kazanımlarını kapsayan LGS Nisan ayı örnek soruları neler? Ayrıntılar haberimizde…

2020 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yurt genelinde yapılacak olan ve yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılması beklenen 2020 LGS (Liseye Geçiş Sınavı) 7 Haziran’da gerçekleşecek.

LGS ÖRNEK SORULARI ERİŞİME AÇILDI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin, endişeye kapılmamalarını ve sınav sorularının birinci dönem müfredat ve kazanımlarına uygun olacağını açıklamıştı. Her ay örnek soru kitapçığı yayınlayan MEB ikinci soru kitapçığını //odsgm.meb.gov.tr ve meb.gov.tr adresi aracılığıyla öğrencilerle paylaştı.

LGS ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı, internet sitesi üzerinden LGS’ye hazırlanan öğrenciler için her ay örnek soru kitapçığı yayımlıyordu. Ancak ülkemizde yaşanan koronavirüs salgınında dolayı uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrencilerin daha iyi faydalanması amacıyla örnek soru kitapçıklarını artık 15 günde bir yayımlayacak ve konular birinci dönemin müfredatına uygun olarak hazırlanacak.

LGS SÖZEL BÖLÜM SORU DAĞILIMI

LGS Nisan ayı örnek soru kitapçığı sözel bölümde

10 Türkçe sorusu

5 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorusu

5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu

5 İngilizce sorusu bulunmaktadır.

LGS Nisan ayı örnek soru kitapçığı sayısal bölümde

10 Matematik sorusu

10 Fen Bilimleri sorusu bulunmaktadır.

LGS NEDİR?

İlköğretim okullarında öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı bir sınavdır ve 2018-2019 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlamıştır. LGS’den önce öğrenciler liselere yerleşebilmek için TEOG sınavına giriyordu.

8. sınıf öğrencileri, liselere yerleşirken, LGS’den aldıkları puanın yüzde 70’i ve diploma puanının yüzde 30’u ile tercih yapacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN