LGS yüzdelik dilim nedir, ne anlama geliyor? 2020 lise yüzdelik dilimler belli oldu mu?

LGS yüzdelik dilim nedir, ne anlama geliyor? 2020 lise yüzdelik dilimler belli oldu mu?

'Genel yüzdelik dilim nedir?', '2020 yüzdelik dilimleri belli oldu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın haziran ayında gerçekleştirdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Şimdi lise tercihi için kollar sıvandı. Bu süreçte öğrencilerin yer aldığı yüzdelik dilimler önem arz ediyor. Eğitimciler, sıralamadan ziyade hangi yüzdelik dilimde yer alındığının daha mühim olduğunu dile getiriyorlar. İşte, 2020 LGS yüzdelik dilimle ilgili bilgiler...

'LGS yüzdelik dilim nedir, ne anlama geliyor?', '2020 lise yüzdelik dilimler belli oldu mu?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. LGS sonuçlarının açıklanması ardından yapılacak tercih döneminde yüzdelik dilimler önem arz ediyor. Adaylar tercih işlemleri yaparken yüzdelik dilimlerden ve kontenjan bilgisinden faydalanacak. Detaylar haberimizde...

LGS YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın değerlendirme kriterleri arasında önemli bir yer tutan yüzdelik dilim, sınava giren adayın sınav sonucunda aldığı puan ile sınava giren tüm öğrencilerin bir orana oturtulduğu, bir başarı sıralama yöntemidir. Kısaca öğrencinin Türkiye genelinde ya da bulunduğu ilde sahip olduğu sıralamanın yüzde olarak ifade edilmesidir.

Her yıl değişiklik gösteren taban puanlara oranla daha çok yüzdelik dilim baz alınır. Ancak, okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerini değişmesi, okul kapanması gibi durumlar yüzdelik dilim üzerinde değişiklere neden olabilir.

YÜZDELİK DİLİM NASIL HESAPLANIYOR?

Sınav sonuç belgesinde yer alan il ve ülke geneli yüzdelik dilim bilgileri, belirli yöntemle belirlenmektedir. Öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye esas puan ile o ilde sınava giren tüm öğrenciler içerisindeki başarı sıralaması, öğrencinin il yüzdelik dilimini belirlemektedir.

Türkiye geneli yüzdelik dilim ise tüm ülkede sınava giren öğrenciler içerisinde öğrencinin elde ettiği yerleştirmeye esas puan ile elde ettiği başarı sıralamasını ifade etmektedir.

2020 LGS YÜZDELİK DİLİMLER BELLİ OLDU MU?

2020 yılının nitelikli liseler yüzdelik dilimleri ve taban puanları henüz açıklanmadı. 2020 lise yüzdelik dilimlerinin ve taban puanlarınnın açıklanması durumunda sitemizden takip edebilirsiniz.

2020 LGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Haziran ayında gerçekleştirilen Liselere Giriş Sınavı sonuçları, 16 Temmuz 2020 Perşembe günü itibariyle sonuc.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden erişime açıldı.

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİHLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN