Magic:ManaStrike yepyeni bir 'Magic' deneyimi sunuyor

Magic:ManaStrike yepyeni bir 'Magic' deneyimi sunuyor

Magic:The Gathering dünyasını deneyimlemenin en iyi yolu orijinal kart oyunu ve romanlarından geçiyor olabilir ancak yepyeni bir mobil oyun olan Magic:ManaStrike, tanıdık karakterlerle oldukça eğlenceli bir deneyim vadediyor.

iOS ve Android için yayınlanan Magic:ManaStrike bir CCG-RTS, yani kart koleksiyonu ve gerçek zamanlı strateji oyunu. Supercell'in meşhur oyunu Clash Royale'e oldukça benziyor ancak formülde önemli değişiklikler olduğunu da söylemekte fayda var.

Magic:ManaStrike geleneksel Magic oyuncusu için oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Netmarble tarafından geliştirilen oyun için Yu-Gi-Oh! gibi kart oyunlarıyla DOTA benzeri MOBA türü oyunların bir karışımı diyebiliriz. Oyun mekaniği temel olarak, benzerlerinden de alıştığımız şekilde, belirlenen zaman içinde rakibin koruyucu kulelerini yok etmekten oluşuyor. Bunun için temel desteler, birtakım özel güçleri bulunan Planeswalker'lar arasından birisi seçilerek ve bu önderin temsil ettiği renklerden farklı özelliklerdeki kartlar ile oluşturuluyor. Mücadele iki dakikalık bir maçtan ibaret ancak oyun bu sürede tamamlanmazsa, 1 dakika uzatma verilerek 'ManaStrike' modu aktif oluyor. Bu zaman diliminde kartları açmak için kaynak olarak kullanılan mana yenilenmesi ikiye katlanıyor ve taraflar kısa sürede daha fazla kart oynayabiliyor.

STRATEJİK DÜŞÜNMEK GEREKİYOR

Oyunu kazanmak için savaş alanına çeşitli birimler çıkartıp büyüler kullanmanız gerekiyor. Her biri farklı özelliklerde ve güçte olan bu birimler ve büyülerin bir mana bedeli var. Burada strateji devreye giriyor. Savaşa girmeden önce etkili bir strateji belirleyip buna uygun kartlardan oluşan bir deste oluşturmalısınız. Savaş esnasında da mana bedelini ve rakibinizin hamlelerini göz önünde bulundurarak kartları oyuna sürmeniz gerekiyor. Oyunu ilk kez oynadığınızda muhtemelen kartların özelliklerini tam olarak bilmeden rastgele bir şekilde hepsini savaş alanına sürmeye çalışacaksınız. Bu yöntem başlarda size zaferler kazandırsa da tahmin edersiniz ki sürekli olacak kadar güçlü bir strateji değil.

SIKILMADAN TEKRAR TEKRAR OYNANABİLİR

Magic:ManaStrike'ın en can alıcı noktalarından birisi de Planeswalker’lar. Her Planeswalker farklı bir renk veya iki renkten oluşan bir temsile sahip ve her kahraman kendine has özelliklere sahip. Oyuncular savaş sırasında Planeswalker'ları 3 kez alana sürebiliyorlar. Yok edilen yapı her koruyucu kuleye için bir kez daha savaş alanına çıkartılabiliyorlar. Her Planeswalker'ın savaş sırasında kullanabileceği özel bir yeteneği var. Oyunda başlangıç için 5 Planeswalker ücretsiz olarak oyunculara sunuluyor. Ek olarak 13 kahraman satın alınabiliyor ancak bazılarını satın almak için belirli bir rütbede olmanız gerekiyor. Savaş sırası ve oynanabilecek kartlar hakkında söylenecek çok şey var, zira Planeswalker'ların kendine özel güçleri ve renk kimliğine bağlı kartlar, oyuncuların çok farklı strateji kombinasyonları yapmasına imkân tanıyor. Bu da ManaStrike'ı tekrar tekrar oynanabilir kılıyor.

BAŞARIMLARI ELDE ETMEK ZOR DEĞİL

Oyun genel olarak seslendirmeleri ve modellemeleri ile oldukça canlı görünüyor. Akıcı animasyonlar ve cilalanmış gibi parlayan tasarımlar etkileyici bir deneyim sunuyor. Savaşlar en fazla 3 dakika hatta bazen daha az sürüyor. Bu da oyuncuların üst üste birden fazla savaşa girmesine yol açıyor ve ManaStrike'ın oynanabilirliğini artırıyor.

Oyundaki seviye atlama ve ilerleme unsurları diğer oyunlardan da alıştığımız gibi ne kadar oynadığınıza dayanıyor. Bol miktarda başarım bulunuyor ve bunlara ulaşmak o kadar da zor değil. Bunun yanı sıra günlük ödüller de bulunuyor. Altın kazanarak mevcut kartlarınızın seviyelerini artırabilir ya da açtığınız paketlerden çıkan yeni kartlar ile farklı bir strateji oluşturabilirsiniz.

EĞLENCELİ SAATLER VAAT EDİYOR

Üzerinde durmadan geçmeyelim, oyun fazlasıyla 'clash royale'in farklısı' tadı veriyor. Tabii Planeswalker'lar oyuna çok farklı bir derinlik sağlamış. Yine de oyun, türün aşinası olmayıp Magic dünyasına yabancı olan oyuncuları kendine çekebilecek mi göreceğiz. Bunun yanı sıra oyunda kullanılan kartların 3 sene önceki genişleme paketine ait olması da bazı Magic oyuncularının tadını kaçırabilir.

Sonuç olarak Magic:ManaStrike oynamak eğlenceli mi? Kesinlikle. Peki oyuna zaman ve nakit yatırımı yapmaya değer mi? Bu cevap size kalmış.

Oyun Apple Store veya Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN