Makedonyalı ressam Beqiri’nin eserleri İstanbul’da

Makedonyalı ressam Beqiri’nin eserleri İstanbul’da

Makedonyalı ressam Nehat Beqiri’nin soyut ve deneysel çalışmalarını yansıtan eserleri bugün Kuzey Makedonya Kültür Merkezi’nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

SALİHA SULTAN - KARAR

Sergide, çalışmalarında pentürden kolaja birçok farklı yöntemi deneyen ressam Beqiri’nin yaşama, insana ve içinde yaşadığı tabiata yeni bir bakış açısı sunan son dönem eserleri yer alıyor. Eserlerde sanatçının ikonografik yüklemelerin olduğu soyut çalışmalarının yanı sıra yine birçok anlamın yüklendiği deneysel düzenlemelerini görmek mümkün. Şiddeti düşürülmemiş bir renk anlayışıyla yüzeye eklediği nesneleri de boyayan Begiri, eserlerinde noktacı (puantilist) göndermeler de yapıyor. 

Bugün saat 14.00’da gerçekleştirilecek açılışla sanatseverlerle buluşacak sergi, 10 Ocak tarihine kadar Beyoğlu’nda bulunan Kuzey Makedonya Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilir. 

essam.jpg

NEHAT BEQIRI 

1967'de Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde doğan Nehat Beqiri, Tetovo Üniversitesi'nde sanatçı ve profesörü olarak sürdürüyor. Priştine Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu sanatçı, Makedonya, Kosova, Fransa, Amerika, Avusturya, Türkiye gibi ülkelerde bugüne kadar onlarca kişisel ve toplu sergide yer aldı.

makedonyaliressam.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN