Maskeyle gezmek nefes darlığına neden olur mu? Maske takarsak oksijensiz kalır mıyız?

Maskeyle gezmek nefes darlığına neden olur mu? Maske takarsak oksijensiz kalır mıyız?

Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığının etkisi azalsa da bulaşma riskinin hâlâ devam ettiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dışarı çıkarken mutlaka maske takılması gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. Vatandaşlar, maskeyle dolaşmanın oksijensiz kalmaya neden olarak başka rahatsızlıklara yol açıp açmadığını merak ediyor. Detaylar haberimizde...

'Maskeyle dolaşmak nefes almayı zorlaştırır mı?', 'Maske takmak oksijensiz kalmamıza neden olur mu?', 'Doğru maske kullanımı nasıl olmalı?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Birçok ilde maske takmak zorunlu hale getirilirken, bazı vatandaşlar sürekli maske takmaktan imtina ediyor. Oksijensiz kalarak nefes darlığına bağlı rahatsızlık yaşayacağını düşünenlere uzmanlardan sevindiren haber geldi. İşte detaylar...

MASKEYLE GEZMEK NEFES DARLIĞINA NEDEN OLUR MU?

Yolcu uçaklarında seyahat ederken uçak içindeki oksijen düzeyi yaklaşık 2000-2500 metre yükseklikteki oksijen oranı ile benzer seviyelerdedir.

Tabloda görüldüğü gibi uçağın içindeki oksijen oranı, deniz seviyesindeki oksijen oranının altındadır. Fakat ek oksijen desteğine ihtiyaç duyanlar, ciddi kalp ve akciğer rahatsızlıkları olanlar ve ciddi kansızlığı olanlar hariç olmak üzere hiç kimse uçakta ek oksijen desteğine ihtiyaç duymaz.

Dolayısıyla eğer bu sayılan rahatsızlıklardan birini yaşamıyorsanız, maske kullanırken vücudunuzun ve organlarınızın oksijen yetersizliği çekmesi diye bir risk söz konusu değildir. Bu rahatsızlıkları olanlar ise maskenin altında ek oksijen desteklerini alabilirler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarıda bulunduğu gibi 'Maske-Mesafe-Temizlik' şu anda elimizdeki en koruyucu silahlardır.

DOĞRU MASKE KULLANIMI NASIL OLMALI?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NEDİR?

SİYAH MASKE KORONAVİRÜSE KARŞI KORUYUCU MU?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

EVDE CORONA VİRÜSÜ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MASKE ALIRKEN/YAPARKEN HANGİ KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ?

KORONAVİRÜSTE İKİNCİ DALGA OLUR MU?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN