Masonlar yüzlerini ifşa ediyor

Masonlar yüzlerini ifşa ediyor

Bu hafta 130. bölümü ile izleyicilerin karşısına çıkan Payitaht Abdülhamid’de Mason Paşa’nın kim olduğunu öğrenme çabaları devam ederken, yapılan loca toplantısında ise Masonlar yüzlerini ifşa ediyor…

Payitaht Abdülhamid’in son bölümünde Saliha’nın verdiği davete kimsenin katılmaması büyük şaşkınlık yaratmıştır. Yeni bölümde ise, Aliye ve Naime Saliha’yı Abdülhamid’in gözünde küçük düşürmek için bir plan yaparlar ancak hiç beklemedikleri bir şey olur…

İŞTE PAYİTAHT ABDÜLHAMİD’İN YENİ BÖLÜM FRAGMANI

Paşaların hepsinin postaneye gelmesi nedeniyle her şey daha da karmaşıklaşır. Abdülhamid, Mason Paşa’nın kim olduğunu öğrenmenin yolunun Manyas’a kurduğu tuzaktan geçtiğini bilmektedir. Manyas Selanik’te gerçekleşecek olan Mason toplantısına Mason Paşa’yı ulaştırmak için çabalamaktadır ve onu ele geçirebilmek için yeni bir tuzak daha kurulur. Usta bir hafiye olan ve saraydan uzak yaşayan Şehzade Ahmet Nuri Efendi de artık olaya el atmıştır. Diğer yandan büyük loca olarak ilk defa toplantı düzenleyecek olan Masonlar, bu önemli toplantıda birbirlerine yüzlerini gösterecektir. Mason Paşa’nın gideceği yolu öğrenmek için bekleyen Ahmet Nuri Efendi’yi ise çeşitli sıkıntılar beklemektedir. 

Üvey ablası Sabuha’nın mirasını almakta kararlı olan Mahmut Paşa, bunun için önündeki en büyük engel olan yeğeni Kani’yi çeşitli oyunlarla saf dışı bırakmaya çalışmaktadır. 
Kardeşi Armen’in ölümünün ardından intikam yemini eden Karekin, Eşref’ten intikam almak için onun peşine düşer. Eşref Aziz ise Nadir Efendi ve Söğütlü ittifak yaparak karşı bir plan hazırlar ve önünde Karekin’le büyük bir hesaplaşma bulunmaktadır. 

Düzenlenen yemek davetine kimsenin gelmemesi herkeste şaşkınlığa neden olmuştur. Emsal’in araştırmaları sonu Saliha bunun nedenini öğrenir ve Naime ile bir defa daha güzel bir şekilde konuşur. Aynı zamanda Fatma ve Zekiye’de, Aliye ve Naime’nin düzenlediği bu tür oyunlardan rahatsızdır ve onlarla konuşarak davranışlarından vazgeçmelerini isterler. Fakat yapılan konuşmalar hiç fayda etmemektedir. Çünkü bu sefer de Saliha’yı Abdülhamid’in gözünde küçük düşürmek için bir oyun düzenlemişlerdir. Ancak bu sefer hesaplamadıkları bir şey olur ve düzenledikleri oyun en az Saliha kadar Abdülhamid’i de üzer… 

payitaht-130-yeni-bolum-2.jpg


PAYİTAHT ABDÜLHAMİD’İN SON BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Mason Paşa’nın kim olduğuna dair sorular, Manyas’ın Sadrazam Paşa tarafından kaçırılmasıyla yeniden ortaya çıkar. Mahmut Paşa, konağında büyük bir sürprizle karşı karşıya kalırken, Abdülhamid de Manyas’ın kökleri çok derine uzanan planını takip etmektedir. 

Eşref Aziz, önüne pek çok zorluk çıksa bile Karekin’in takip etmektedir. 

Sarayda kendine bir yer edinmeye çalışan Saliha, diğer yandan Naime’nin onu göndermek için yaptığı türlü oyunlardan habersizdir. 

Naime’ye dost görünen Aliye ise aynı zamanda da onun arkasından iş çevirmektedir. Saliha’nın sarayda verdiği yemek davetine katılan konuk ise herkesi şaşkına çevirir. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN