Meksika'da bir haftada 12 polis öldürüldü

Meksika'da bir haftada 12 polis öldürüldü

Meksika'nın Guanajuato eyaletinde bir hafta içinde 12 polis, uyuşturucu çetelerinin saldırılarında hayatını kaybetti. Ülkenin en büyük suç örgütlerinden biri olarak bilinen Jalisco Yeni Nesil karteli, Meksika güvenlik güçleri ile kamu görevlilerine yönelik saldırılardan sorumlu tutuluyor.

Meksika'nın Guanajuato eyaletinde bir haftada 12 polis öldürüldü.

BBC'nin haberine göre, Irapuato şehrinde geçen hafta silahlı kişiler tarafından eşi ve oğlu ile kaçırılan emniyet görevlisi Maria Sonia Arellano'nun cesedi, yanına bırakılmış Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) imzası taşıyan bir notla çöp kutusuna atılmış halde bulundu.

DEVRİYE ATAN POLİSLERE ATEŞ

Polis, yerel uyuşturucu çetelerine karşı mücadelede önemli görevler aldığı belirtilen 47 yaşındaki Arellano'nun kendisi gibi polis olan eşi ve 27 yaşındaki oğlunun daha sonra serbest bırakıldığını belirtti.

Diğer yandan Irapuato'da cumartesi günü silahlı kişilerce bir eczanenin önünde park eden devriye aracındaki 2 polise ateş açıldı. Saldırıda Gabriela Nunez Duarte isimli kadın polis öldü, araçtaki diğer polis ağır yaralandı.

KARAKOLA SALDIRI

Irapuato'da ayrıca perşembe günü bir polis memuru öldürülürken, Villagran şehrinde bir karakola çarşamba günü düzenlenen saldırıda da 3 polis yaşamını yitirdi. Saldırının ardından kaçırılan 4 polisin cesedi daha sonra bir otoyolda bulundu.

Eyalete bağlı Leon and Celaya kasabalarında da 2 polisin öldürüldüğü ve 7 gün içinde 12 polis memurunun cinayete kurban gittiği belirtildi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN