Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteoroloji, yarın için Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur için saatteki hızı yer yer 100 kilometreye kadar ulaşması beklenen fırtına uyarısında bulunuldu. İşte Akdeniz ve Ege bölgesinde il il hava durumu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Akdeniz ve Ege için fırtına uyarısı yaptı. Son tahminlere göre Antalya ve İzmir'in de aralarında bulunduğu bir çok ilde yarın hızı yer yer 100 km'yi bulan fırtına bekleniyor.

Antalya'da sabah saatlerinde başlayan kuvvetli fırtınanın akşam saatlerinde, Isparta ve Burdur'da ise yarın etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muğla'da ise fırtınanın yarın öğle saatlerinde tekrar etkili olacağı tahmin ediliyor.

19-01/24/hava-durumu.jpg25 Ocak 2019 tarihinde yurt genelinde hava durumu tahmini

Son 24 saatte Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi'nde metrekareye 212 kilogram, Döşemealtı ilçesi Dağbeli mevkisinde 143 kilogram, Korkuteli ilçesi Bük Ormanı'nda ise 148 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

19-01/24/firtina2.jpg

Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

SAĞANAK UYARISI

Öte yandan Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz ile Siirt ve Şırnak çevrelerinde sağanak yağış, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık sağanak ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz ile Siirt ve Şırnak çevrelerinde sağanak yağış, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık sağanak ve kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Kıyı Ege'de, yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli, Güney Ege kıyılarında yer yer fırtına şeklinde eseceği bekleniyor.

Öte yandan doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği de tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN