Metin Lokumcu soruşturmasında 9 yıl sonra dava açıldı

Metin Lokumcu soruşturmasında 9 yıl sonra dava açıldı

Artvin'in Hopa ilçesinde 2011'deki protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden, emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin savcılık soruşturması tamamlandı. Açılan davada 13 kişinin 6 yıla kadar hapsi istendi.

Artvin’in Hopa ilçesinde 2011 yılındaki protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

13 KİŞİNİN 6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık, aralarında dönemin il emniyet müdürü Muhsin Armağan’ın da bulunduğu 13 kişiye taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Lokumcu’nun olaylar sırasında kullanılan biber gazı nedeniyle hayatını kaybettiği anlatıldı.

İLK DURUŞMA 24 ARALIK'TA

İddianamede, gaz kullanma yetkisine sahip 9 polis memuru ile dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı T.V., Hopa İlçe Emniyet Müdürü F.Ü. ve Erzurum Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli müdür Yardımcısı E.D. şüpheli olarak yer aldı.

Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması 24 Aralık’ta yapılacak.

Protestoya neden olan olay Mayıs 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin'in Hopa ilçesini ziyaret etmesiyle başladı. Bu ziyareti proteste edenler arasındaki Metin Lokumcu kullanılan gazdan ötürü nefes darlığı çekerek yaşamını yitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN