Metrobüslerde değişiklik: Artık kodlar olmayacak

Metrobüslerde değişiklik: Artık kodlar olmayacak

İstanbul'da metrobüslerin üzerinde kodlar karışıklıkları önlemek için kaldırılıyor. Araçların üzerinde sadece gideceği son durağın adı yazacak.

Metrobüslerde karışıklığın önüne geçmek için hatların kodları kaldırılıyor. Araçların üzerinde sadece son durağın adı yazacak.

İstanbul’da ulaşımın ana damarlarından 44 istasyonlu metrobüs hattının seferlerinde ve otobüslerin tabelalarında güncelleme yapıldı. İETT Genel Müdürlüğü, hattaki aktarmaları azaltmaya yönelik bir çalışma yürüttü.

KAT EDİLEN MESAFE 18 BİN KİLOMETRE ARTIRILDI

Yapılan yeni sefer planlaması sayesinde günlük kat edilen mesafe 18 bin kilometre artırıldı. Aktarma noktalarında hat numaralarından kaynaklı karışıklığı önlemek ve işleyişi hızlandırmak için tabelalarda da güncelleme yapılması kararı alındı.

Metrobüs hattını kullanan yolcuların en çok tercih ettiği 34AS ve 34BZ kodları da artık tarihe karışıyor. Tabelalarda 34AS, 34G, 34Z, 34BZ gibi kodlar yerine metrobüs aracı hangi istasyona kadar gidecekse o istasyonun adı yazılacak.

Yani; Beylikdüzü, Avcılar, Cevizlibağ, Bayrampaşa, Zincirlikuyu ve Söğütlüçeşme yazıları, metrobüs otobüslerinin tabelalarında yerini alacak. Uygulama, 26 Ocak Salı günü başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN