Toplu taşımalarda ücretsiz internet hizmeti devam edecek

Toplu taşımalarda ücretsiz internet hizmeti devam edecek

İBB Sözcüsü Murat Ongun, toplu taşımalarda sağlanan ücretsiz internet hizmetinin 31 Aralık 2020’de dolan frekans süresinin 2021 yılı sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) 2017 yılında WiFi hizmetleri için frekans tahsis edilmişti. Bu frekans vasıtasıyla 650 metrobüste ücretsiz internet hizmeti sunuluyordu. 

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun (BTK), İBB'ye geçici olarak tahsis ettiği frekansın süresi, 5G bandı olarak mobil işletmecilere tahsis edilmesinin planlanması nedeniyle 31 Aralık 2020'de yani bugün bitiyor.  

BAKANLIK ONAYLADI, SÜRE UZATILDI

İBB, BTK'ya WiFi hizmeti vermeye devam edebilmek için frekans kiralama süresinin 2021 yılı sonuna kadar uzatılması konusunda 30 Kasım ve 21 Aralık'ta iki ayrı dilekçe gönderdi. 

İBB Sözcüsü Murat Ongun konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak sürenin uzatıldığını duyurdu. Ongun “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na metrobüs hattımızda sağladığımız ücretsiz internet hizmeti için 31 Aralık 2021'e kadar frekans onayı verdikleri için teşekkürler. İBB WiFi hizmetimiz devam edecek” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN