İmamoğlu, İBB'de geçerli olacak asgari ücreti açıkladı

İmamoğlu, İBB'de geçerli olacak asgari ücreti açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılında İBB'de geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. İmamoğlu'nun açıklamasına göre, İBB'de asgari ücret net 3100 TL olacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu İBB'de geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. İmamoğlu, "1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni yılda asgari ücretin 2 bin 825 lira olacağını açıkladı.

İZMİR DE AÇIKLADI

Tunç Soyer de, "Asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücret 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

 

CHP'Lİ BELEDİYELERDEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücretin vergiden muaf olarak 3 bin 100 lira olmalı açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile 2021 yılında belediye çalışanlarının maaşının en az 3 bin 100 TL olacağını açıkladı. Yavaş şöyle dedi: 

"Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik. Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. #AsgariÜcret3100TL"

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Twitter'dan yaptığı açıklama ile belediye çalışanlarına vereceği asgari ücretin 3 bin 100 TL olacağını duyurdu.

DİĞER BELEDİYELER DE DAHİL OLDU

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Genel başkanımızın 3 bin 100 lira asgari ücret ödeme tavsiyesine Bornova Belediyesi olarak bire bir uyacağız” dedi. Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da imzaladığı toplu sözleşme ile asgari ücretin ek ödemelerle 3 bin 650 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da “Asgari ücreti 3 bin 500 TL olarak uyguluyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının tüm Türkiye'ye yansıması en büyük dileğimiz” dedi. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nde de Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşmenin ardından asgari ücret 3 bin 425 TL'ye yükseltildi. Konya'nın Tuzlukçu İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, belediyede asgari ücreti 4 bin 500 lira yaptığını duyurmuştu. Artvin'in Şavşat İlçe Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 oranında zam yapıldığını açıkladı. Zammın ardından 2 bin 600 lira olan maaşlar 4 bin 400 liraya yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN