Moderna duyurdu: Aşı mutasyonlu virüse karşı etkili

Moderna duyurdu: Aşı mutasyonlu virüse karşı etkili

Amerikan ilaç ve biyoteknoloji şirketi Moderna, ürettiği koronavirüs aşısının ortaya çıkan yeni varyantlara karşı etkili olduğunu duyurdu.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM 

Moderna, aşılanan birkaç kişi üzerinde yaptıkları çalışma sonucunda, ürettikleri aşının Birleşik Krallık ve Güney Afrika’da görülen yeni KOVID-19 varyantlarına karşı etkili olduğunu açıkladı.

Amerikan ilaç ve biyoteknoloji şirketi, Moderna’nın ürettiği KOVID-19 aşısının, Birleşik Krallık’ta tespit edilen B.1.1.7 ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde tespit edilen B.1.351 dahil olmak üzere tüm yeni varyantlara karşı 'nötralize edici titreler ürettiğini' söyledi. 

İki doz aşının ortaya çıkan tüm yeni varyantlara karşı koruyucu olmasını beklediğini dile getiren Moderna CEO’su Stephane Bancel, “Moderna KOVID-19 aşısının yeni varyantlara karşı koruyu olması gerektiğine olan güvenimizi pekiştiren bu yeni veriler bizi cesaretlendiriyor” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN