Müge Anlı’daki Aleyna Çakır olayı nedir? Ümit Can Uygun annesi intihar etti | Aleyna Çakır’ı kim öldürdü?

Müge Anlı’daki Aleyna Çakır olayı nedir? Ümit Can Uygun annesi intihar etti | Aleyna Çakır’ı kim öldürdü?

Müge Anlı’daki Aleyna Çakır olayında son dakika gelişmesi yaşandı. Aleyna Çakır’ın sevgilisi, şüphelilerden Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun’un intihar ettiği öne sürüldü. Peki Müge Anlı’daki Aleyna Çakır olayı nedir? Ümit Can Uygun annesi intihar mı etti? Gülay Uygun yaşıyor mu? Konunun ayrıntıları haberimizde…

3 Haziran 2020’de Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir evde ölü bulunan Aleyna Çakır olayı, günlerdir Müge Anlı’da işleniyordu. Şüphelilerden Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun’un, bir mektup bırakarak intihar ettiği iddia edildi. Peki Ümit Can Uygun annesi neden intihar etti? Aleyna Çakır’ı kim öldürdü? İşte Müge Anlı’daki Aleyna Çakır olayı…

ÜMİT CAN UYGUN’UN ANNESİ İNTİHAR ETTİ

Sabah saatlerinde evden çıkan Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun’dan bir süre haber alamayan yakınları, durumu ekiplere bildirdi. Polis ekipleri ve Uygun’un yakınları, kayıp kadını aramaya başladı. Gülay Uygun, yakınları tarafından Ankara’nın Keçiören ilçesinde boş bir alanda başından silahla vurulmuş hâlde bulundu.

Olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliğini sağlarken, sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerin ardından Gülay Uygun’un hayatını kaybettiği tespit edildi. Yapılan ilk incelemelerin ardından Gülay Uygun’un intihar ettiği belirlendi. Uygun'un akrabaları da olay yerinde gözyaşlarına hâkim olamadı.

‘MÜGE ANLI VE YANINDAKİLER SUÇLUDUR’

Bu zamana dek hiç konuşmadığını ifade eden Gülay Uygun’un oğlu Ümit Can Uygun, annesinin ve Aleyna’nın mezarda yattığını ve Aleyna’nın ailesinin de ağladığını anımsattı. ‘Kendi babası kızına tecavüz eden kansızın biridir.’ diyen Ümit Can Uygun, ‘Bunu kimse unutmasın. Babası kızına tecavüz ederek de TV’lerde bağıran insandır.’ iddiasında bulundu.

Şimdiye dek hep sessiz kaldığını, avukatının kendisine ‘sessiz kalacağız’ dediğini anlatan Uygun, ancak bu saatten sonra kimsenin susmayacağını ve Müge Anlı ve yanında çalışıp kendisini 24 saat boyunca arayanları suçlayarak, hepsinden şikâyetçi olacağını söyledi.

‘EŞİM GURURUNDAN DAYANAMADI’

Eşinin mektup bıraktığını kaydeden Durak Uygun da, onun Müge Anlı’nın bir kelimesiyle kendisini öldürdüğünü öne sürerek, eşinin ‘Benim ölüm nedenim Müge Anlı’dır’ şeklinde not bırakarak intihar ettiğini aktardı. Eşinin çok gururlu olduğu için dayanamadığını öne süren Uygun, ‘Onları Allah'a havale ediyorum’ şeklinde konuştu.

‘BU MÜGE ANLI TERÖRÜDÜR’

Olayların çözüleceği yerin TV’ler olmayacağını söyleyen ailenin avukatı Çağatay Cengiz, bu tarz olayların çözümü için adliyeleri işaret ederken, bu olayı, ‘Müge Anlı terörü’ şeklinde yorumladı. Anlı’nın kendisini başsavcılığın, ağır ceza mahkemesinin yerine koyup, masum, günahsız bir kadını ailesinden ettiğini savunan Cengiz, aileye defalarca haklarını adliyelerde aramaları yönünde telkinde bulunduğunu söylediğini belirterek, ‘Bazı medya maymunları bu aileyi yok etmek için çeşitli tiyatrolar yapmışlardır.’ dedi.

Cengiz, Gülay Uygun’un bu sabah kendisine bir mesaj attığını ve kendisinin ve oğlunun suçsuz olduğunu yazdığını anlatarak, ‘Ben bu iftirayı nasıl kaldıracağım’ dediğini açıkladı. Uygun’un sesinin ağlamaklı geldiğini söyleyen Cengiz, ‘Akşamına cansız bedeniyle karşılaştık. Olayları çözecek yer adliyedir.’ ifadelerini kullandı.

MEKTUP BIRAKMIŞ

Olay yerinde yer alan ve Gülay Uygun tarafından yazıldığı ileri sürülen bir mektupta da ölümünden Müge Anlı’yı sorumlu tuttuğu kaydedildi. Mektup, olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenmek üzere delil torbasına konuldu.

MÜGE ANLI’DAKİ ALEYNA ÇAKIR OLAYI NEDİR?

3 Haziran 2020’de Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir evde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır olayı ile ilgili araştırmalar devam ederken, erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Ümit Can Uygun’un Aleyna Çakır’a şiddet uyguladığı anlara aile görüntüleri, sosyal medyaya sızmıştı. Çakır’ın baygın bir şekilde yerde yattığı görüntülerin, Ümit Can Uygun tarafından daha evvel de sosyal medyada canlı yayınla paylaşıldığı öğrenilmişti.

Bu görüntülerin arkasından Aleyna Çakır’ın ölümüyle alakalı cinayet ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, Ümit Can Uygun’u gözaltına almıştı. Ümit Can Uygun, ifadesinin arkasından serbest bırakılmıştı.

ATV ekranlarında olayı işleyen Müge Anlı, Aleyna Çakır'ın şiddet gördüğü ana ait ses kaydını da yayınlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN