'Muhteşem Gatsby' bu kez de dizi oluyor

'Muhteşem Gatsby' bu kez de dizi oluyor

'The Tudors' ve 'Vikings' gibi dizilerin yaratıcısı olan Michael Hirst, F. Scott Fitzgerald’ın Türkçeye 'Muhteşem Gatsby' adıyla çevrilen klasik romanı 'The Great Gatsby', bu kez de televizyona uyarlanacak.

“The Tudors” ve “Vikings” gibi dizilerin yaratıcısı olan Michael Hirst, F. Scott Fitzgerald’ın “Muhteşem Gatsby” (The Great Gatsby) romanından uyarlanacak bir mini dizi hazırlığında.

İlk olarak 1926 yılında beyazperdeye uyarlanan roman, yakın geçmişte başrolünü Leonardo DiCaprio’nun üstlendiği, Baz Luhrmann uyarlaması ile sinemaseverlerin karşısına çıkmıştı. Şimdiyse bir mini diziye konu olacak.

HENÜZ BİR KANAL YA DA DİHİTAL PLATFORMA ANLAŞILMADI

FilmLoverss’ın Deadline’dan aktardığı habere göre, klasik romanın bu yeni uyarlamasını ise “The Tudors” ve “Vikings” gibi dizilerin yaratıcısı olarak tanınan Michael Hirst hazırlıyor. A+E Studios ve ITV Studios America’nın ortak yapımcısı olduğu dizi için henüz bir televizyon kanalı ya da dijital platformla anlaşılmadı. Hirst’ün senaryosunu yazacağı dizinin yapımcıları arasında “Milk” ve “Sideways” gibi filmlerle tanınan Michael London da yer alacak.

'FARKLI BİR YORUM GETİRECEK'

Dizi, Fitzgerald’ın romanına yeni bir yorum getirecek ve 1920’lerde New York’taki Afro-Amerikan komünitesine odaklanacak. Burada müziğin etkisiyle oluşmakta olan alt kültürü ele alacak. Dizinin Fitzgerald’ın zamansız vizyonunu yakalarken, karakterlerinin görülmeyen yaşamlarına günümüzün parçalanmış Amerikan rüyası ışığında bakacağı belirtiliyor.

Paylaşılan ilk detaylara bakılırsa dizide, I. Dünya Savaşı sonrası Amerika’nın şaşaalı partilerle yoksulluğun yan yana var olduğu atmosferini koruyarak romana tematik olarak bağlı kalınacak, ancak bunun ötesinde hikâyede önemli değişiklikler yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN