Mustafa Şimşek Necip Fazıl Kısakürek rolünü nasıl oynadığını anlattı

Mustafa Şimşek Necip Fazıl Kısakürek rolünü nasıl oynadığını anlattı

Günümüze damga vuran isimlerin gençlik yıllarını anlatan Sevda Kuşun Kanadında dizisinde, ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek’i başarıyla oynayan Mustafa Şimşek rolünü nasıl kaptığını anlattı.

TRT'nin yeni dizisi Sevda Kuşun Kanadında ağırlıklı olarak, 80'li yıllardan sonrasının Türkiye'sine damga vurmuş kişilerin gençlik yılları işleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan, Abdullah Gül...

Eski Başbakan Necmettin Erbakan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlandırıldığı dizinin yayınlanmasının ertesi günü sosyal medyada en çok patlayan karakterlerden biri Necip Fazıl oldu. Sabah Gazetesi'nden Şaban Arslan'ın ropörtaj yaptığı ünlü oyuncu Mustafa Şimşek rolüyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Necip Fazıl rolünü nasıl kaptığını, nasıl hazırlandığını anlatan usta oyuncu; "Beş yıl öncesinden hazırlanıyorum ben Necip Fazıl'ı oynamaya... Mesut Uçakan'ın Necip Fazıl dizisi çekeceğini duydum ve yanına gittim, 'Bunu ben oynamak istiyorum' dedim. Çünkü sima olarak Necip Fazıl'a çok benzediğimi düşünüyorum. Gitmeden önce saçlarımı, bıyıklarımı Necip Fazıl gibi yaptırdım. Profesyonel bir makyajla Necip Fazıl oldum ve çektirdiğim fotoğrafları beraberimde götürdüm. Necip Fazıl'la ilgili ne varsa okudum, izledim. Ama o dizi olmadı, hevesim kursağımda kaldı" dedi.

BENZEMEK İÇİN 10 KİLO VERDİM

Aradan dört yıl geçti, Ünye'de olduğum bir gün, Mesut Uçakan'ın sahibi olduğu şirketin, Sevda Kuşun Kanadında dizisini çekeceğini duydum. Apar topar Mesut abiye gittim, role yeniden talip oldum. Önce çok sıcak bakmadı ama dört yıl önce çektirdiğim fotoğrafları çalışmaları gösterdim. Kaldırımlar şiirini ve İleri Geri Meselesi diye bir hikayesi var, onu Üstad'ı taklit ederek okudum. Çok beğendi. 'Tamam, rol senin' dedi. Yönetmenliğini Nesip Şahin'in yaptığı dizinin çekimine kadar geçen bir yıl süresince de Necip Fazıl'ı su gibi içtim, ne var ne yoksa ezberledim. Hatta biraz kilom vardı. Üstad'a daha çok benzemek için spor yaptım ve 10 kilo verdim."

Necip Fazıl O bir deha... Zihnimde iki Necip Fazıl belirdi, yaptığım okumalardan sonra. Birincisi, döneme damgasını vurmuş bir şair, üstad... Tasavvuf ehli. İkincisi, egosu çok yüksek... Nazım Hikmet'le iyi arkadaşlar. Şair olarak rekabetleri var, fikir dünyaları farklı ama iyi dostlar. Nazım Bursa cezaevinde yatıyor. Necip Fazıl "Ziyaretine geleceğim" diyor. Nazım gece gündüz düşünüyor, Necip geldiğinde ona öyle bir cümle kurayım ki altından kalkamasın... Geliyor Necip Fazıl. "Hoş geldin meleklerin hocası" diyor Necip Fazıl'a. Şeytan cennetten kovulmadan önce meleklerin hocasıydı ya. Necip Fazıl hemen cevabını yapıştırıyor: "Hoş bulduk Şaziye'nin kocası." Şaziye Nazım Hikmet'in karısının adı, fakat Firavun'un karısının adı da Şaziye.

KÜLLÜK'ÜN AYNISI YAPILACAK

Necip Fazıl bölümleri, sağlığında müdavimi olduğu Beyazıt'taki Küllük de denilen Marmara Kıraathanesi'nin benzeri olan Yenikapı'daki bir kıraathanede çekiliyor. Necip Fazıl bölümlerinin çekimi için önümüzdeki sezon, Göktürk'teki platoda Küllük'ün aynısı yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN