Nazilli Belediyesi, toplanma merkezlerini açıkladı

Nazilli Belediyesi, toplanma merkezlerini açıkladı

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Nazilli Belediyesi ilçe genelindeki toplanma merkezlerini yeniden hatırlatıp vatandaşların olası deprem esnasında yapması gerekenleri hatırlattı.

İzmir'de 6 kişinin hayatını kaybettiği 202 kişinin de yaralandığı deprem sonrası bazı belediyeler toplanma merkezlerini hatırlatmaya başladı. 

Bu kapsamda Nazilli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Bugün yaşadığımız 6.6 büyüklüğündeki Seferihisar Depremi sonrası AFAD ile koordineli şekilde tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz. Olası bir artçı depremde veya doğal afette itidalli ve sağduyuyla davranarak önlem almalıyız” denildi. 

Olası bir afet sırasında alınması gerekenlerin de hatırlatıldığı açıklamada, “Zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmaması, Haberleşmenin internet uygulamaları üzerinden yapılması, Trafik geçiş üstünlüğüne uyulması, Araç parklarının trafiğe engel olmayacak şekilde yapılması, Ev içerisinde devrilme ve yıkılma ihtimali olan eşyaların yerlerinin düzenlenmesi, Deprem çantanızın evinizde hazır bulunması önemle rica olunur” ifadeleri kullanıldı. 

deprem4.jpg

TOPLANMA ALANLARI  

İlçe genelindeki toplanma alanları şu şekilde:  

Zafer Mahallesi: Yunus Emre Parkı - 15 Temmuz Parkı 

Yeni Mahalle: 23 Nisan Parkı - Atatürk Parkı  

Yıldıztepe Mahallesi: Botanik ParkI 

Sümer Mahallesi: Sümer Rekreasyon Alanı 

Çapahasan Mahallesi: Şehit Cengiz Toklu Parkı 

Altıntaş Mahallesi: Uğur Mumcu Parkı 

Pınarbaşı Mahallesi: Şehit Mehmet Koyuncuoğlu Parkı 

-Cumhuriyet Mahallesi: Karabağ Parkı  

Cumhuriyet Parkı, Yeşil Mahalle: Şehitler Parkı  

Mustafa Alptuğ Sözen Parkı 

Karaçay Mahallesi: Turunç Park 

İsabeyli Mahallesi: İsabeyli Parkı 

Dallıca Mahallesi: Dallıca Parkı    

deprem1.jpg

NE YAŞANDI?

İzmir Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege ve İstanbul'da da hissedilen 6.6 büyüklüğündeki depremde 6 kişi hayatını kaybederken, 202 kişi de yaralandı. İzmir Valisi de 70 kişinin enkazdan kurtarıldığını belirterek "4 bina tam olarak yıkıldı, 10 bina da yan yattı" açıklamasında bulundu. Şehirde artçı sarsıntılar devam ediyor. 

                                      

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN