Netanyahu'dan 'nükleer' çıkışı: İran'a asla izin vermeyeceğiz

Netanyahu'dan 'nükleer' çıkışı: İran'a asla izin vermeyeceğiz

ABD Savunma Bakanı Austin ile bir araya gelen İsrail Başbakanı Netanyahu, İran'ın nükleer silah faaliyetlerinden vazgeçmediğini hatırlatarak "İran'ın nükleer silah sahibi olmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

İsrail'i ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile kameraların karşına geçen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın Natanz Nükleer Tesisleri'ni İsrail'in sabote ettiği iddiaları ile ilgili yorum yapmadı fakat İran'ın nükleer çabalarını sert sözlerle eleştirdi.

"İran, nükleer silah üretme ve onları yollayacak füzeler yapma çabasından hiçbir zaman vazgeçmedi" diyen Netanyahu, "Ben asla İran'ın bu silahlarla İsrail'de soykırım yapma hedefini gerçekleştirmesine izin vermeyeceğim" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İran'da Natanz Nükleer Tesisi'ne düzenlenen siber saldırıyla ilgili The Guardian'a açıklama yapan ABD istihbarat kaynakları, saldırıdan İsrail'in sorumlu olduğu düşündüklerini söylemişti.

Kaynaklar, yaşanan olayın İran'ın nükleer programını 9 ay geriye götürdüğünü belirtmişti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Koçavi de yaşananların arkasında kendilerinin olabileceğine dair üstü kapalı mesajlar vermişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN