Öğrenciler kenddi elleri ile yetiştirdikleri ürünleri topladı

Öğrenciler kenddi elleri ile yetiştirdikleri ürünleri topladı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de öğrenciler tasarım ve beceri atölyeleri bünyesinde okul bahçelerinde oluşturulan bitki yetiştirme ve hayvan bakımı alanlarında yaşam becerileri kazanıyor

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonunda ilkokullardan başlayarak tüm öğretim kademelerinde okullara çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılması, yenilikçi uygulamalara imkan verilmesi hedefinden yola çıkılarak, Tasarım Beceri atölyeleri ile bağlantılı olarak okul bahçelerinin yeniden tasarlanıp yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla okullarda çalışmalar yürütülmekte. Bu kapsamda okul bahçe alanı uygun olan okullarda, "Bitki Yetiştirme, Hayvan Bakımı Becerileri Kazandırma ve Yaşam Becerileri Kazandırma" amaçlarıyla okul bahçelerinde mini tarım alanları, hobi bahçeleri, seralar, hayvan kümesleri ve farklı yaşam alanları oluşturuldu. Öğrenciler toprağı, doğayı ve hayvanları tanıyarak, görerek, dokunarak ve üreterek öğrenme imkanı buluyor.Öğrenciler tarım alanlarında kendi elleriyle ektikleri ürünleri meyve ve sebzelerini hasat ediyor.

DÜZCE/İHA



YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN