Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk açıkladı

Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk açıkladı

Katıldığı bir canlı yayında, ‘’Okullar açılacak mı?’’ sorusuna yanıt veren Bakan Selçuk, okullarda gerekli şartların sağlanması durumunda 31 Ağustos’ta açılabileceğini belirterek, uzaktan eğitime de hazır olduklarını ve bununla ilgili hiçbir problemlerinin bulunmadıklarını aktardı.

Koronavirüs salgını sebebiyle 2019-2020 eğitim öğretim yılının 2. dönemi, uzaktan eğitimle tamamlanmıştı. Salgın tehlikesinin sürdüğü şu günlerde öğrenciler, veliler ve öğretmenler, ‘’Okullar açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak?’’ gibi konularla ilgili gelen son dakika açıklamaları takip ediyor. Bakan Selçuk da okulların ne zaman açılacağı ile ilgili bilgi verdi.

OKULLAR AÇIKLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılıp açılmaması konusuyla ilgili Koronavirüs Bilim Kurulu ile istişare yaparak karar verdiklerini anımsatarak, okulların açılacağı haftanın ne olacağının tam olarak bilinemeyeceğini söyledi.

Okulların açılıp açılmaması kararı ile ilgili, Sağlık Bakanlığı'nın, Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı verilerin, o tarihte açılıp açılmayacağını rahatlıkla göstereceğini belirten Selçuk, ancak bugünden bunun beklenmesinin doğru olmayacağını ifade etti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

31 Ağustos tarihi itibarıyla okulların açılmasını temenni ettiklerini vurgulayan Selçuk, sağlıklı bir ortam oluşturulması durumunda bunu gerçekten ortaya koymak, gerçekleştirmek istediklerini beyan ederken, koşulların el vermesi durumunda bunu hayata geçirmek istediklerini bildirdi.

Tüm planların buna göre yapıldığını ve aylardır hazırlıkların devam ettiğini belirten Selçuk, Sağlık Bakanlığı'nın genel olarak tüm sektörler için hazırladığı rehberlerin olduğunu anımsatarak, eğitim-öğretim ortamları için bunun biraz daha özelleştirilmesi gerektiğini savundu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Çok uyumlu bir çalışma yaptıklarından bahseden Selçuk, son 1 hafta içerisinde defalarca çalışmalarının olduğuna dikkati çekerek, okullarda gerekli koşulların sağlanması durumunda 31 Ağustos’ta açılabilir dendiğinde bakanlık olarak bunu hayata geçirebileceklerini ve hiçbir sorun olmayacağını bildirdi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

‘’UZAKTAN EĞİTİME DE HAZIRIZ’’

Bilim Kurulu’nun okulları bir süre daha açılmaması yönünde bir tavsiye gelmesi durumunda uzaktan eğitime de hazır olduklarını ve hiçbir problemlerinin bulunmadıklarını kaydeden Selçuk, ‘’Seyreltilmiş bir ders çizelgesiyle ve azaltılmış ders saatleriyle, karma model deneyin..." biz buna da hazırız.’’ İfadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN