Ömer Halisdemir’li 15 Temmuz sözleri | Fotoğraflı resimli dokunaklı 15 Temmuz mesajları WhatsApp gönder

Ömer Halisdemir’li 15 Temmuz sözleri | Fotoğraflı resimli dokunaklı 15 Temmuz mesajları WhatsApp gönder

Türkiye’nin yakın tarihinde yaşadığı en büyük kanlı darbe girişimlerinden olan, yüzlerce vatandaşımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz, fotoğraflı, resimli, dokunaklı mesajlar ile kutlanıyor. Koronavirüs salgınından dolayı kalabalık törenlere izin verilmezken, Faceebook, Twitter, WhatsApp gibi sosyal medya uygulamaları üzerinden Ömer Halisdemir’li 15 Temmuz sözleri paylaşılıyor.

Kahraman şehidimiz ve darbe girişiminin simge isimlerinden olay Ömer Halisdemir’li 15 Temmuz sözleri ve mesajları, WhatsApp’tan paylaşılıyor. Foroğraflı, resimli, 15 Temmuz mesajları ise sosyal medyadan sıkça paylaşılıyor.

BAŞKAN BÖCEK'TEN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi günü vesilesiyle mesaj yayınlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyete ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin, Türk milletinin azmi, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı vesilesiyle sonuçsuz kaldığını anımsatarak, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerle şehitlerin bir kez daha anılacağını, cumhuriyete ve demokrasiye olan inanç ve bağlılıklarını bir kez daha dile getireceklerini söyledi.

15 Temmuz’a dair yapılacak en önemli işlerden bir tanesinin de çocuklara ve gençlere, demokratik ve laik düzeni öğretmek, cumhuriyetten hiçbir şart altında vazgeçilmeyeceğini anlatmak olması gerektiğini vurgulayan Böcek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü anımsatarak, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ dedi.

Böcek, 15 Temmuz’da da Türk milletinin kendine ve Ata’sına yakışır bir davranış sergileyip, bu sözün gereğini yerine getirdiğini kaydetti.

VALİ COŞKUN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle mesaj yayınlayan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türk milletinin, tarih boyunca birçok badireler atlattığını ifade ederek, çok çetin mücadelelerde bulunduğunu kaydetti.

15 Temmuz 2016 gecesinin de milletin dönüm noktalarından birisi olduğunu savunan Coşkun, 15 Temmuz gecesi silahlı darbe girişimini bozguna uğratan yüce milletimizin, darbe teşebbüsünün arkasından günlerce meydanları boş bırakmayarak, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı kararlılığını ortaya koyduğu anımsatarak, birliğine, beraberliğine ve demokrasisine sahip çıktığını aktardı.

ÖMER HALİSDEMİRLİ 15 TEMMUZ MESAJLARI

Yüce milletimiz tarihte olduğu gibi 15 Temmuz akşamı yine hainlere, çetelere, Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanlarına unutamayacakları bir ders vermiştir. Demokrasi nöbetimiz kutlu ve şanlı olsun.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 15 Temmuz ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur. Ne mutlu VATAN uğruna can verene!

15 TEMMUZ ŞİİRLERİ İÇİN TIKLAYIN

Başkomutan dedi: İnin meydana… Sahip çık Hakka, al bayrağa, aziz vatana. Milyonlar indi meydana, Türkün sesi titretti yeri göğü… razı olsun bu vatan aşkı ile dolana… 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anma Gününüz kutlu olsun.

Bugün hain kalkışmanın yıl dönümünde Astsubay Ömer Halis Demir gibi kahramanlarımızı anıyor ve demokrasi nöbetinde vazifemizi yerine getiriyoruz.

En büyük zaferimiz hiç düşmemek değiI, her düştüğümüzde kaIkabiImektir.

15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne kast edenlerin hain planına canını siper ederek karşı koyan şehitlerimizin rahmetle ve dualarla anıyoruz.

Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim.

Şehitlerimizin kalbimizde yaşamaya devam etmekte bugün bizlerle demokrasi nöbetini sürdürmektedir. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun.

15 TEMMUZ TATİL Mİ? (TIKLA ÖĞREN)

Bir memleketin saha bakımdan büyüklüğü onun gerçek büyüklüğünü ifade etmez ve bir milleti millet yapan arazisi değildir.

Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir.

Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 15 Temmuz ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

ÖMER HALİSDEMİRLİ 15 TEMMUZ ŞİİRİ

15 Temmuz geldi, yine içim sızlar
Kalbim şehitlerimizin aşkıyla çarpar

İçinde iman sevgisi olanlar hatırlar
Sala sesleri yurdun her yerini kaplar

FETÖ'cü askerler TRT'yi basar
Sözde darbe bildirisini millete yutturmaya kalkar

Reis-i Cumhur ekranlara çıkar
Talimatı verir, durur mu millet? Canını dişine takar

Meydanlara toplanan halk, tankların önüne yatar
Halisdemir'i görüp; ölüme gülümseyerek bakar

Şanlı destanını 83 milyon hep birlikte yazar
Her 15 Temmuz gözlerden yaşlar akar

15 TEMMUZ ŞİİRLERİ

15 TEMMUZ'DA MİLLETİN GÜCÜ

15 Temmuz 2016, saat 22 sularında,

Bir avuç satılmış köpek, boğaziçi semalarında,

Elinde benim tüfeğim,binmiş benim tankıma,

Üstüne yürüyor,ateş ediyor benim halkıma.


Derken; TRT binasını bastı darbeci asker,

Darbe bildirisini okuyor, esir spiker,

Tam ülke elden gitti gidiyor,

Başkomutan, halkı meydanlara davet ediyor.


Ey hak sevdalısı yiğidim, sen istersin de millet durur mu?

Senin davetine icabet etmemek hiç olur mu?

Hele bir de; mevzu, memleket meselesi olunca,

Yüce Türk milletinin gücünün üstünde, güç olur mu?


Tek yürek oldu millet, bozguna uğradı cuntacı,

Zafer selaları ile inledi, ülkemin dört bir yanı,

Metin olun kardeşlerim, yerde kalmaz şehitlerimizin kanı,

İşte böyle, “ÖLÜMÜNE” kimseye vermeyiz biz bu vatanı.

Tuncay Amasyalı

15 TEMMUZ ŞEHİTLER MARŞI

Temmuzun onbeşi şehitler ölmez.

Bu millet liderinin sözünden dönmez.

Türkiyem haini asla affetmez.

Düğün niyetiyle biz ölüme gideriz.


Durmak yok bizlere bugünden gayrı,

Hepimiz Mehmediz biz ayrı ayrı,

Tanklara siper olan bedenler ile,

Düğün niyetiyle biz ölüme gideriz.


Sular uyusa da düşman uyumaz,

Bu vatan uğruna göz uyku tutmaz,

Öyle bir destan ki; hiç unutulmaz,

Düğün niyetiyle biz ölüme gideriz.


Ya Allah,Bismillah,Allahu Ekber,

Kahraman milletim meydanda bekler,

Kutsal bir görev bu iyi nöbetler,

Düğün niyetiyle biz ölüme gideriz.

Osman Ali AYDIN-Yusuf DÜLGER


ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde minnetle yâd ediliyor. Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişiminin yaşandığı tarihte darbeci Tuğğeneral Semih Terzi'yi kafasından vurup öldürdükten sonra Terzi’nin yanındaki diğer darbeciler tarafından şehit edilen 15 Temmuz Kahramanı Ömer Halisdemir, Niğde’nin Bor ilçesinde 20 Şubat 1974’te doğdu.

Yedi çocuklu bir ailenin çocuklarından olan Ömer Halisdemir, Çukurkuyu beldesinde çocukluğunu geçirdi. Okul saatlerinin dışında çobanlık yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içerisinde ve dışında askerî görevlerde bulunan Ömer Halisdemir, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin seyrini değiştirerek, darbeye karşı direnişin temsili hâline geldi.

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat eden ve uygulayan Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynadı.

Olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edilen Ömer Halisdemir’in Hatice Halisdemir ile evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu oldu.

15 Temmuz'da ne oldu? Kısa özeti şöyle:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN