Oyuncu Tayfası’nın acı günü! Beyza Birgen vefat etti

Oyuncu Tayfası’nın acı günü! Beyza Birgen vefat etti

Tiyatro oyuncusu Beyza Birgen, dün Sakarya'ya bağlı Kocaali ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede vefat etti. Vefatı 15 yıldır görev yaptığı Oyuncu Tayfası tiyatro grubu ailesini yasa boğan Birgen’in cenazesi bugün doğup büyüdüğü Kocaali’de toprağa verilecek.

Tiyatro oyuncusu Beyza Birgen (48) dün Karasu Liman Kavşağı’nda geçirdiği elim trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Annesi Z.T.'nin sürdüğü aracın takla atması üzerine Ferizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Birgen, burada sağlık çalışanlarının uzun uğraşlarına rağmen ne yazik ki kurtarılamadı. Birgen’in vefatı uzun yıllar görev yaptığı Oyuncu Tayfası tiyatro grubunu yasa boğdu. Sanatçının vefatını sosyal medya hesabından duyuruna Oyuncu Tayfası’nın kurucusu Kerem Yılmaz üzüntüsünü “15 yıldır bu yolda el ele yürüdüğümüz bize; dost, abla, kardeş, aile olan değerli oyuncumuzu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadeleriyle dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi'nde tiyatro eğitimi alan Birgen, 2005 yılından bu yana Oyuncu Tayfası oyunculuk atölyesinde eğitim veriyordu. ‘Asosyal Medya’, ‘İkili Oyun’, ‘Elek’, ‘Olacak Şey Değil’, ‘Roma Hamamı’ gibi çok sayıda oyunda rol alan Birgen, aynı zamanda ‘Şahane Düğün’, ‘Fehim Paşa Konağı’, ‘On İkinci Gece’ gibi oyunların kostüm tasarımıyla tanınıyordu. Oyun yazarlığı ve yönetmenliği de yapan Birgen’in cenazesi bugün Kocaeli Merkez Camii'nde Cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kocaeli Merkez Mezarlığı’na defnedilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN