Pakistan Dağlık Karabağ'daki ateşkesten memnun

Pakistan Dağlık Karabağ'daki ateşkesten memnun

Pakistan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için ilan edilen ateşkesi memnuniyetle karşıladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kısa süre önce ilan edilen ateşkes, barış ve istikrar için olumlu bir gelişme. Tarafların mutabık kaldığı insani koşulların yerine getirilmesini umuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Sürdürülebilir barışın, Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan topraklarından çekilmesine bağlı olduğuna işaret edilen açıklamada, "Pakistan, iki taraf arasındaki sürdürülebilir barışın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının eksiksiz ve kapsamlı şekilde uygulanmasına ve Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan topraklarından çekilmesine bağlı olduğuna inanıyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Pakistan'ın, bu çabasında kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceği vurgulandı.

ATEŞKES MASASINDA TÜRKİYE YOK

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırması üzerine Azerbaycan ordusu, bir operasyon başlatmış ve operasyonda Cebrail kenti, Hadrut kasabası ve 30'dan fazla köyü işgalden kurtarmıştı.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Moskova tarafından kurulan ateşkes masasında Türkiye'nin yer almaması dikkat çekmişti.

GENCE'YE FÜZE SALDIRISI: 5 ÖLÜ, 28 YARALI

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu meskenlere isabet ettiği ifade edildi. 

Açıklamada, saldırı nedeniyle ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 28  kişi yaralandı. Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN