PC oyunları Xbox One’a gelebilir!

PC oyunları Xbox One’a gelebilir!

Microsoft One patronu, PC oyunlarının ilerleyen süreçte Xbox One üzerinden oynanabileceğini açıkladı. Peki bu yeni oyun yağmuru ne zaman başlayacak?

Microsoft, yeni nesil oyun konsolu Xbox One ile ciddi satış başarıları yakaladı ve süreç tüm hızıyla devam ediyor. Teknoloji şirketinin Xbox One için geliştirdiği yenilikler de özellikle geçtiğimiz Haziran ayındaki oyun etkinliği E3’te paylaşılanlarla birlikte ses getirmeyi başarmıştı.

Örneğin Xbox One oyunlarının PC ekranlarına taşınması şeklinde bir özelliğin duyurusu gelmişti. Ancak ya bunun tersi de mümkün olsaydı. Yani iyi bir ses sistemi ve büyük bir TV üzerinden oturma odasında PC oyunları oynanabilseydi… Görünen o ki Microsoft, tam olarak bunun peşinde…

15-07/30/maxresdefault.jpg

Xbox One patron Phil Spencer; PC oyunlarının Xbox One üzerinden oynanabilmesini mümkün kılacak çalışmalar yapıldığını ve bu yönde atılan adımlardan birinin de konsollarına uygun klavye ve farelerin geliştirilmesi olduğunu ifade etti. Ne zaman bilinmez ama Xbox One üzerinden PC oyunlarının oynanabilmesi, üstelik bunun klavye ve fare ile gerçekleştirilmesi mümkün olacak.

Gerileyen PC satışları bunda etkili oldu mu bilinmez ama oyun severler için söz konusu özelliğin heyecan verici olacağı aşikar. Zira binlerce PC oyunu var, ancak konsol oyunlarının sayısı halen oyuncular nezdinde beklenilen sayıya ulaşabilmiş değil. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN