Pompeii'de küllerle kaplı, en iyi korunmuş bedenler bulundu

İtalya'nın ünlü Pompeii bölgesinde bilim insanlarını da şaşırtan bir manzara ortaya çıktı. Arkeologlar, küllerle kaplı iki insan bedeni buldu. Kalıntılar, milattan sonra 79'da yaşanan yanardağ patlamasından sonra kalan ve en iyi korunmuş bedenler...

İtalya'nın en çok turist ağırlayan bölgelerinden biri olan Roma kenti Pompeii'de, bilim insanlarını da heyecandıran bir manzara ortaya çıktı.

basliksiz-1-002.jpgİki bin yıl önce Vezüv Yanardağı'nın patlaması sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Pompeii kenti, adeta büyük bir mezarlığa dönüşmüştü.

İtalyan Kültür Bakanlığı, bölgede yıllar sonra büyük bir keşif yapıldığını duyurdu. Açıklamada, çok iyi korunmuş iki insan bedeninin bulunduğu belirtildi.

BİRİ SAHİP, BİRİ KÖLE

Küller içinde kalmış insanlardan birinin 30 ile 40 yaşlarında ve sosyal statüsünün daha üstün olduğunu açıklayan yetkililer, ikinci bedenin sahibinin ise 18 ile 23 yaşlarında bir köle olduğunu ifade etti.

basliksiz-1.jpg

YARALAR KÜLLERLE KAPATILMIŞ

Cansız bedenlerin antik Pompeii'nin merkezinden 700 metre uzakta, kuzeybatıda bulunduğunu açıklayan yetkililer "İncelemelerin devam ettiği büyük bir malikanenin bodrumunda bulundu. Kalıntıların diş ve kemikleri çok iyi korunmuş, yumuşak dokularındaki yaralar ise külle kapatılmış" ifadelerini kullandı.

Kültür Bakanı Dario Franceshini ise Pompeii'nin çok önemli bir arkeolojik bölge olduğunu belirterek "Araştırma yapmak ve çalışmak için harika bir alan" diye konuştu.

TERMAL ŞOK YAŞAMIŞLAR

Bilim insanları, iki insanın el ve ayak pozisyonlarından, termal şok yaşadıklarının anlaşıldığını söyledi.

Arkeoloji ekibini yöneten direktör Massimo Osanna, "Vücutlarının pozisyonundan bu iki adamın sabah 09.00'da yaşanan patlamadan kaçmak için bir sığınak aradıklarını tahmin ediyoruz. Termal şok yaşayarak öldüler ve bu durum da el ve ayaklarının durumundan anlaşılabiliyor" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN