Portekiz'de ikinci Rebelo de Sousa dönemi

Portekiz'de ikinci Rebelo de Sousa dönemi

Portekiz'de cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oldu. Katılımın yüzde 39.49'da kaldığı seçimi merkez-sağın adayı ve mevcut Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa kazandı.

Portekiz'de cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlandı. Sandıktan bir kez daha Marcelo Rebelo de Sousa çıktı.

Seçimin favorisi olarak görülen merkez-sağ görüşleriyle bilinen Rebelo de Sousa, sandıkların neredeyse tamamı açılırken oyların %60.7'sini aldı. Sosyalist aday Ana Gomes 12.9 ile ikinci sırada yer aldı. Oylarını artırmaya başaran aşırı sağcı 'Yeter Partisi' adayı André Ventura küçük bir farkla üçüncü sırada yer aldı.

AŞIRI SAĞIN YÜKSELİŞİ DİKKAT ÇEKTİ

Fransız Marine Le Pen ve İtalyan Matteo Salvini gibi aşırı sağcı siyasetçilere yakınlığıyla bilinene Ventura, 2019 yasama seçimlerinde %1.9 oy alarak parlamentoya girmişti. Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ventura %11.9 oy aldı. Aşırı sağcı lider, "İlk defa açıkça sistem karşıtı olduğunu söyleyen bir parti geleneksel sağı neredeyse yarım milyon oy ile salladı" dedi.

Öte yandan Rebelo de Sousa, zafer konuşmasında ilk önceliğinin koronavirüs ile mücadele olacağını söyledi. 

Koronavirüs pandemisi gölgesinde yapılan seçimde katılım %39.49'da kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN