Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Koronavirüsten hayatını kaybetti

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Koronavirüsten hayatını kaybetti

Bir süredir hastanede koronavirüs (corona virüs) tedavisi gören Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, hayatını kaybetti. Peki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte 'hocaların hocası' olarak bilinen Taşcıoğlu ile ilgili bilgiler...

Tıp dünyasının çok sevilen isimlerinden olan ve ilk koronavirüs vakası ile ilgilenen kişi olarak geçen ve ilk tadından dolayı kendisi de koronavirüs olan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu salgına yenik düşerek hayatını kaybetti. İşte Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu'nun hayat hikâyesi...

PROF. DR. CEMİL TAŞCIOĞLU KİMDİR?

İstanbul Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Genel Dahiliye Bilim Profesörü olan Taşçıoğlu aynı fakülteden mezun olan öğrencilere Dikey Koridor 2, Semiyoloji ve Medical Skill Laboratory 2 gibi dersleri verdiği biliniyor. Taşcıoğlu aynı zamanda pek çok dergide kendi alanı ile ilgili makalesi ve yazıları bulunuyor.

Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun kaleme aldığı Klinisyenin İç Hastalıkları Rehberi – Pratik Yaşam ve İç Hastalıkları Vaka Derlemeleri isimli iki kitabı da bulunuyor.

OĞLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Koronavirüs salgının ülkemizde de görülmeye başlanması ile birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı da her geçen artmaktadır. Her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bugün akşam saatlerinde oğlu Onur Taşçıoğlu’nun babası Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun vefat ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden bildirdi. Daha önce babasının rahatsızlığını yine sosyal medya üzerinden yalan yanlış bilgilerin dolaşmaması adına duyuracağını bildirmişti. Ara ara babasının durumu ile ilgili bilgi veren oğlu, bugün akşam saatlerinde acı haberi duyurdu.

17 Mart 2020 tarihinde yapılan testler sonucunda koronavirüs tespit edilen Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun ilk olarak durumunun iyi olduğunu ateşinin dahi olmadığını oğlu bildirmişti. Hatta kendisinin yurtdışına gitmediğini en son 4 veya 5 ay önce gidip döndüğünü bildirmişti. Zamanla durumu kötü olan Prof. Dr. Taşçıoğlu, yoğun bakım ardından da entübe olmuştur. Bugün oğlu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda hayatını kaybettiğini açıkladı.

KOCA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Bilim kurulu görüşmeleri sonrasında canlı yayında açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Taşçıoğlu’nun vefat haberini yayın sırasında öğrendi ve sesinin titrediği gözlerinin dolduğu kameralara yansıdı.

HOCALARIN HOCASI

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak bilinen Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952'de Rize'de doğmuştu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamladıktan sonra mecburi hizmetini Şanlıurfa'da bitirdi. Ardından İstanbul Tıp Fakültesine döndü ve sırasıyla İç Hastalıkları Uzmanı, Doçent, Profesör unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşlarınca "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak adlandırılıyordu, emekliliği olmasına rağmen çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak adına görevini devam ettirdi.

Fakültede hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi devam eden Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkıda bulundu.

Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN