Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde

Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesine girdi. Beydemir, tıbbi ve biyomoleküler kimya alanında 80 bin 622 bilim insanı arasında 376. sırada yer aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Stanford Üniversitesi koordinasyonu ile 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen araştırma sonucunda 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesine girdi.

BİLİM EKİBİ ABD VE HOLLADAN'DAN

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, ABD ve Hollanda'dan bilim insanlarının oluşturduğu ekip tarafından gerçekleştirilen araştırmada, bilimsel makale, atıf ve yazar sayıları ve yazar sırası gibi kriterlerin, kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı belirtildi.

BEYDEMİR LİSTENİN 376. SIRASINDA

Sonuçların Plos Biology Dergisi'nde yayımlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu araştırmaya göre, Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir, tıbbi ve biyomoleküler kimya alanında 80 bin 622 bilim insanı arasında 376. sırada yer aldı. Üst düzey bilim insanlarının dünya çapında yapılan bir değerlendirmeyle belirlendiği veri tabanına ve araştırma sonuçlarının ilan edildiği listeye 'https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2' adresinden ulaşılabilir.

Prof. Dr. Beydemir'i tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da kendilerine başarılar diliyoruz."

01-003.jpg

PROF. DR. ŞÜKRÜ BEYDEMİR KİMDİR?

Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 10 Ekim 1972'de Eskişehir'de doğdu. 1995'te Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olan Beydemir, yüksek lisans ve doktorasını Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı.

Uzun yıllar Atatürk Üniversitesi'nde görev yapan Beydemir, 2012 yılında profesör oldu. Beydemir, 2016 yılında da Anadolu Üniversitesi Ezcacılık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

Beydemir, 4 Mart 2020'de de Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN