PTT ücretsiz maske dağıtımına başladı: İşte adım adım ücretsiz maske başvurusu

PTT ücretsiz maske dağıtımına başladı: İşte adım adım ücretsiz maske başvurusu

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, corona virüs (koronavirüs) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtacak. e-Devlet üzerinden başvuran vatandaşlara ücretsiz maskeleri PTT memurları tarafından evlerine teslim edilecek. Peki, ücretsiz maske nasıl alınır? PTT bedava maske başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım e-Devlet ücretsiz maske başvurusu...

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkarak hızla tüm dünyaya yayılan corona virüs (koronavirüs) salgını, son yüzyılın en büyük felaketi olarak kabul ediliyor. Dünya genelinde on binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını, ülkemizde de 500'den fazla vatandaşmızı hayattan kopardı. Uzmanlar, gerekmedikçe sokağa çıkılmaması uyarısında bulunurken, dışarı çıkmak zorunda kalanların mutlaka maske ve eldiven takmaları gerektiğinin altını çizdi. Maske fiyatları, talep patlaması nedeniyle fahiş fiyatlarla piyasada satılırken, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak çalışması ile vatandaşlara ücretsiz maske verilmesi kararlaştırıldı. Önce PTT'nin internet sitesinden başvuruların alınacağı duyurulsa da daha sonra yaşanan yoğunluk nedeniyle ücretsiz maske siparişlerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı. Başvuruda bulunan vatandaşlara maskeleri, ikamet ettikleri eve PTT memurları tarafından getirilecek. Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındaki vatandaşlar, ücretsiz maske dağıtımından faydalanamayacak. PTT'nin ücretsiz maske imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar, "PTT bedava maske başvurusu nasıl yapılır?", "e-Devlet ücretsiz maske kargosu ücretli mi?" sorularının yanıtlarını arıyor. "e-Devlet ücretsiz maske başvurusu" detaylarını KARAR.com okurları için derledik...

ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURULARI e-DEVLET'TEN YAPILACAK

21-64 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak maskeler için, önce PTT'nin internet sitesinden başvuruda bulunması gerektiği açıklandı. Fakat daha sonra yaşanan yoğunluk nedeniyle ücretsiz maske başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu. e-Devlet ücretsiz maske için başvuru sayfası için BURAYA tıklayın.

VİDEOLU ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

PTT ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT'den ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda e-Devlet üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

* Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz.

* Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

* Vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

* Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun.

* PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

Uyarı: Ücretsiz maske temini 65 yaş üzeri ve 20 yaş altında ki vatandaşlarımızı kapsamamaktadır. TC kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uymanız durumunda maskeniz tarafınıza gönderilecektir.

e-DEVLET'TEN ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ VERMEK İÇİN TIKLAYIN

MASKE SİPARİŞİNDE KARGO ÜCRETİ ALINACAK MI?

Hayır, maske dağıtımı tamamen ücretsiz yapılacak. Vatandaşlar, PTT Kargo tarafından evlerine ulaştırılacak maskeler için veya kargo hizmeti için herhangi bir ücret ödemeyecek.

PTT MASKESİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

PTT'nin internet sitesinden başvuruda bulunan vatandaşlara temin edilecek maskenin özellikleri ise şu şekilde:

* Yumuşak ve ayarlanabilir, tahriş etmez, rahat takılır.

* Fiberglass ve lateks içermemektedir.

* Filtreli, üç katlı, tek kullanımlık, lastikli ve 3 kıvrımlı olarak üretilmiştir.

* Yuvarlak lastikli ultrasonik dikişlidir.

* Kolay kullanıma uygundur.

* Hava geçirgen, kolay nefes almayı sağlayan non woven -kumaştan üretilmiştir.

* Gipe lastik kullanmıştır ve tek kullanımlıktır.

* Hijyenik ve CE'li dir.

* Yüze tam uyumludur.

* Beyaz, mavi, yeşil renklerden 1 tanesi gönderilecektir.

ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ VERMEK İÇİN TIKLAYIN

PTT BEDAVA MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucu vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak maskeler için, PTT'nin internet sitesinden başvuruda bulunmak gerekiyor. BURAYA tıklayarak PTT ücretsiz maske başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

Sayfada yer alan formu doldurmanız gerekiyor. Formda şu bilgiler sizden isteniyor:

TC Kimlik Numarası
Doğum Tarihi
Ad
Soyad
Cep Telefonu Numarası
İkamet Edilen İl
İkamet Edilen İlçe
İkamet Edilen Mahalle
İkamet Edilen Sokak
İkamet Edilen Adres

Dilerseniz aynı hanede yaşadığınız diğer aile üyeleri için de maske başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için formda yer alan "Aile Bireyi Ekle" yazan başlığına tıklamanız gerekiyor. İlgili başlığa tıkladıktan sonra açılan kutucuklara, aile üyenizin "TC Kimlik Numarası, Ad, Soyad" yazmanız istenecek.

Bu bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra sayfanın sonunda yer alan güvenlik sorusunun yanıtını karşısındaki alana yazın. Daha sonra 'yazdığınız bilgilerin onaylanması' anlamına gelen kutucuğu işaretleyin ve ardından "Maske Siparişi Ver" başlığına tıklayarak ücretsiz maske siparişinizi gerçekleştirin.

Ücretsiz maskeniz daha sonra ikamet ettiğiniz adresinize PTT memurları tarafından ulaştırılacak.

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI 21-64 YAŞ ARASI VATANDAŞLARA YAPILACAK

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklmada, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan ücretsiz maske dağıtımının, 21-64 yaş arasındaki vatandaşlara yönelik olduğu vurgulandı. Her vatandaşa haftada sadece 1 paket maske temin edilecek. 1 pakette ise 5 adet maske bulunuyor.

PTT'DEN ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ VERMEK İÇİN TIKLAYIN

VVV

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 7 Nisan 2020 saat 15.45 itibariyle dünya genelinde 75 bin 973 kişi, Türkiye'de ise 649 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN