Putin'den ABD'ye 'seçim' teklifi

Putin'den ABD'ye 'seçim' teklifi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimlere siber müdahaleleri önlemek için ABD'ye anlaşma teklif etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3 Kasım'daki ABD Başkanlık seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, siber dünyada seçimlere yönelik müdahaleleri önlemek için Rusya ile ABD arasında bir anlaşma yapılmasını önerdi.

Putin yaptığı açıklamada “Bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yüksek teknoloji yöntemlerini kullanarak seçim süreçleri de dahil olmak üzere birbirimizin içişlerine karışmamayı garanti edecek bir anlaşmayı öneriyorum” ifadelerini kullandı.

"İLETİŞİM HATLARINI ESKİ HALİNE GETİRELİM"

Putin ayrıca iki ülkeyi, güvenlik meseleleriyle ilgili önemli uluslararası bilgileri tartışmak için ilgili kurumları arasındaki iletişim hatlarını tamamen eski haline getirmeye çağırdı.

BBC Türkçe’nin haberine göre ABD istihbarat kurumları, Rusya’yı 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratlar'ın adayı Hillary Clinton’ın kampanyasını hacklemek de dahil olmak üzere seçimi Donald Trump’ın lehine çevirmek amacıyla müdahale ettiği sonucuna varmıştı.

Moskova ise bu suçlamayı reddetmişti. Rusya, ABD’nin 2020 kampanyasına müdahale etmeye çalıştığı iddialarını da yalanladı.

Microsoft, iki hafta önce Rusya, Çin ve İran ile bağlantılı bilgisayar korsanlarının hem Trump hem de Biden’e bağlı insanları gözetlemeye çalıştığını söyledi. Rusya ve Çin iddiaları reddetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN