Rambo Okan neden gözaltına alındı? Okan Güler kimdir, kaç yaşında, nereli?

Rambo Okan neden gözaltına alındı? Okan Güler kimdir, kaç yaşında, nereli?

Polisler tarafından darp edildiğini ileri süren 'Rambo Okan' lakaplı Fenerbahçe taraftarı 'Okan Güler'in iddiaları asılsız çıktı. Zaman zaman holigan davranışlarıyla gündem olan 'Rambo Okan'ın vukuatları' sosyal medyada tartışılıyor. İşte biyografisi...

Fenerbahçe'nin ve Kadıköy'ün sembol isimlerinden biri olan Rambo Okan, polisler tarafından darp edildiğini ileri sürdü. Bunun üzerine söz konusu saatlerin mobese kamera görüntülerini paylaşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

6 Şubat 2021 günü Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'a fiziki temasta bulunan Rambo Okan, polis tarafından uzaklaştırıldı.

RAMBO OKAN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İstanbul Kadıköy'de polisler tarafından darp edildiğini iddia eden Rambo lakaplı Okan Güler'in sosyal medyada paylaşımlarına karşı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ile beraber olay gününe dair güvenlik kamerası görüntüleri yayınlanarak, herhangi bir darp olayının yaşanmadığı ve Güler'in gözaltına alındığı duyuruldu.

Rambo Okan olarak da tanınan Okan Güler, Kadıköy'de Boğa Meydanı'nda bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından darp edildiğini iddia etti. Bir video çekip sosyal medyada paylaşan Güler, 4 polis tarafından darp edildiğini söyleyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım istedi.

Güler'in sosyal medya paylaşımın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olay gününe dair güvenlik kamerası görüntülerini paylaşarak cevap verdi. Görüntülerde Güler'in, polislerin yanına gelerek video çekip sohbet ettiği ve darp olayının yaşanmadığı gözüküyor. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Güler'in 'Kasten Yaralama' ve 'Suç Uydurma' suçlarından gözaltına alındığı duyurularak, "25.09.2020 tarihinde İlimiz Kadıköy ilçesinde Rambo Okan lakabı ile tanınan Okan Güler (53) isimli şahsın bazı sosyal medya hesaplarından Kadıköy ilçesi Boğa Meydanı'nda polisler tarafından darp edildiği şeklinde yapılan video paylaşımları üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada:

"Görevlilerce yapılan çalışmalarda; Bahse konu olay ile ilgili elde edilen kamera görüntüleri incelemesinde O.G. isimli şahsın saat: 17.51 sıralarında Boğa Meydanı'nda bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevlilerimizin yanına gelerek konuştuğu ve görevlilerimizle video çektiği, sonrasında ise yürüyerek uzaklaştığı ve herhangi bir darp olayının yaşanmadığı tespit edilmiş ayrıca videoda belirtilen iddialar ile ilgili gerekli işlemlerin yapılabilmesi için şahsa ulaşılmış ve şahsın Haydarpaşa Numune Hastanesinde doktor raporu alınmış, alınan raporda herhangi bir darp izine rastlanmadığı tespit edilmiş ve şahıs "Kasten Yaralama" ve "Suç Uydurma" suçlarından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerine yer verildi.

pb2jldrwhvyuffskyv1blz98nwpo50a7vja8qmpj.jpeg

RAMBO OKAN'IN HAYAT HİKAYESİ

1967 yılında dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Okan Güler'dir. Galatasaray Ali Sami Yen Stadyumu'nda Fenerbahçe bayrağı dikerek adını duyurmuştur. Halk arasında, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilmektedir.

1967 doğumlu olan Okan Güler, 2020 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

RAMBO OKAN'IN VUKUATLARI

Devlet Bakanı Yıldırım Aktuna'nın Selanik'te fanatik Yunan ve PKK'lılardan oluşan bir grubun saldırısına uğramasını protesto eden Okan Güler (28), Beyoğlu'nda inşaat halindeki bir binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Türk bayrağına sarılarak protestosunu sürdüren Rambo Okan, polis tarafından güçlükle ikna edilerek kurtarıldı. Bayrağı sık sık öpen güler, ülkesi için her şeyini feda edebileceğini söyledi. Okan Güler, sabah gazeteyi açtığında Aktuna'ya yapılan saldırıyı okuyunca çılgına döndüğünü, son parasını taksiye vererek İstiklal Caddesi'ne geldiğini anlattı. Rambo Okan, güçlükle ikna edildi. (1995)

ALİ SAMİ YEN STADYUMU'NA BAYRAK DİKTİ

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Souness'ın 1996'da Şükrü Saraoğlu Stadyumu'na diktiği bayrağın, rövanşını alan Okan Güler'i polis dışarı çıkardı

Maçtan yaklaşık 15 dakika önce, bir elinde bıçak bir elinde bayrakla sahaya dalan 'Rambo' lakaplı Fenerbahçe fanatiği Okan, sahanın ortasına gelerek bayrağını dikti. Ali Sami Yen bu hareketle bir anda karışırken, güvenlik güçleri hemen olaya müdahale ettiler

Polisler elindeki bıçağı sallayan taraftarı etkisiz hale getirip, karga tulumba dışarı çıkartırken, bu olaya öfkelenen sarı-kırmızılı tribünler Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a küfür yağdırdı ve "Polis dışarı" diye tempo tuttular. Sahadaki bayrağı ise sarı-kırmızılı futbolculardan Ayhan alarak, güvenlik güçlerine teslim etti. Bu olayın ardından maçın başlamasına 5 dakika kala eski açık tribünde de bir Fenerbahçeli taraftar ortaya çıktı. Bu taraftar da güvenlik güçleri tarafından hemen dışarı çıkartıldı

Sarı-kırmızılı taraftarlar ise tribüne ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı oynayacağı rakibi Feyenoord lehine pankartlar astılar. Bunun yanı sıra "Kuş avcılığı bizim işimiz" şeklinde ilginç bir pankart da tribünlerde dikkat çekti. Ayrıca hakem Erol Ersoy sahaya çıkınca da, bütün taraftarlar "I love you Hagi" diye bağırdı. Baliç de tribünlerin ilgisini çeken başka bir isimdi. Baliç sahaya çıkınca "Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" şeklinde bağıran tribünler daha sonra, "Baliç gol, gol" tezahüratıyla Boşnak yıldıza moral verdi. (2002)

0x0-rambo-okan-fenerbahce-baskani-ali-kocun-yanagindan-makas-aldi-1596479047918-003.jpg

HASTANEDE YANGIN ÇIKARDIĞI İDDİASI

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Adli Tıp Psikiyatri bölümünde, dün gece bir hasta tarafından mutfak masasına söndürülmeden bırakılan sigaradan yangın çıktı. Plastik masa ile sandalyelere de sıçrayan yangın kısa sürede büyüdü ve kliniğin içini duman kapladı. Bu sırada paniğe kapılarak koğuşların kilitli demir kapılarına yığılan hastalar arasında izdiham yaşandı. Kapıların geç açılması nedeniyle hastalar boğulma tehlikesi geçirdi. Yoğun dumandan bir güvenlik görevlisiyle, 5 hasta zehirlenerek Bakırköy Dr. Sadi Onuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yangının daha önce istediği ayakkabıyı vermeyen bir mağazayı kundaklayan ve halen klinikte tedavi gören fanatik Fenerbahçe taraftarı 'Rambo' lakaplı Okan Güler tarafından, Beşiktaş mağlubiyeti nedeniyle çıkartılmış olabileceği de iddia edildi. (2004)

"HÜLYA AVŞAR ÇİRKİN, SEN GÜZELSİN"

Seksi şarkıcı Lerzan Mutlu, önceki gece Kuruçeşme'deki bir balık lokantasında kız arkadaşıyla yemek yedi. Mekandan çıkarken Fenerbahçe'nin 'Rambo' lakaplı fanatiği Okan'la karşılaşan Mutlu, zor anlar yaşadı.

Rambo, önce "Hülya Avşar çirkin, sen çok güzelsin" diyerek Mutlu'dan 10 YTL aldı sonra da "Fenerbahçeli bir futbolcuyla evlen; bu Tümer olabilir" dedi. Seksi şarkıcı bu söze "Tümer evli birisi. Deniz Seki-Hüsnü Şenlendirici vakası olmak istemem" yanıtını verdi. (2005)

2020-09-26-125723-003.jpg

ADANA'DA İNTİHAR GİRİŞİMİ

Fenerbahçe'nin 'Rambo' lakaplı amigosu Okan Güler, Adana'da intihar girişiminde bulundu. Yaklaşık 20 dakika 8 katlı iş hanının damındaki baz istasyonuna çıkan Rambo'yu polisler ikna etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün aykırı amigosu, Adana'da intihar girişiminde bulundu. Fenerbahçe-Sivasspor maçında Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun ayaklarına kapanan ve takımın ceza almasına neden olan, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadına Fenerbahçe bayrağı dikerek ün kazanan amigo Rambo bu kez Adana'da intihar girişiminde bulundu.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde bulunan 5 Ocak Meydanı'ndaki 8 katlı Hilalhan İşhanı'nın damındaki baz istasyonuna çıkarak intihar etmek isteyen Rambo, "Aziz Yıldırım" istifa diye bağırmaya başlayarak intihar edeceğini söyledi.

Bu sırada çevredeki vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis itfaiye ekiplerine ve Can-Kur'a haber verdi. Polis tarafından ikna edilerek aşağıya indirilen Rambo, Aziz Yıldırım'ın kendisini amigoluktan kovduğu için intihar etmek istediğini belirterek, "Ben Fenerbahçeli taraftarlardan özür diliyorum. Aziz Yıldırım ben Ali Sami Yen'e Fenerbahçe bayrağını diktiğim için 5 bin lira para vermişti ama şimdi beni kovuyor. Fenerbahçe başkanı Ali Koç olmalı. Yaşasın Ali Koç. Aziz Yıldırım istifa" diye bağırdı.

Polis, Rambo'yu ifadesini almak üzere 5 Ocak Polis Merkezi'ne götürdü. Bu arada Rambo'nun arkasında kalabalık bir taraftar toplanarak sloganlarla ona destek verdi. (2010)

fenerbahce-nin-bayramlasma-toreninde-rambo-okan-13475342-7975-amp-004.jpg

"AZİZ YILDIRIM'I PROTESTO İÇİN YAPTIM" DEMİŞTİ

İstanbul Kadıköy'de silahlı bir protestoya karışan 'Rambo' lakaplı Okan Güler, Ali Koç'un olay yerine gelmesini istemişti. Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun yakınındaki olay yerine kulüpte görevli 3 kişi gelerek ikna çalışmaları yapılmıştı. 3 saat süren ikna çalışmaları sonrasında Rambo Okan, Ali Koç ile telefonla görüştürüldükten sonra ikna edilmiş ve elindeki silah ile birlikte gözaltına alınmıştı. Ekip otosuna bindirilen Rambo, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon. Aziz istifa" şeklinde bağırmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Okan Güler, verdiği ifadede, "Silahı çalmadım. Buldum. Silahla Fenerium'a girip Aziz Yıldırım'ı protesto edecektim. İçerde bulunan personeli dışarı çıkararak kendimi rehin alacaktım. Aziz Yıldırım'ı başkan olarak istemiyorum. Ali Koç Fenerbahçe'ye başkan olana kadar Fenerbahçeliliğimi dondurdum. Amacım Aziz Yıldırım'a gönderme yapmaktı. Her delikanlı benim gibi olsa" demişti. (2010)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN