Remdesivir ilacı nedir? Remdesivir fiyatı ne kadar? Remdesivir koronavirüse iyi geliyor mu?

Remdesivir ilacı nedir? Remdesivir fiyatı ne kadar? Remdesivir koronavirüse iyi geliyor mu?

Bilim Kurulu sonrasında açıklama yapan Fahrettin Koca’ya sorulan Remdesivir ilacı bir anda en çok merak edilen konu oldu. Peki, Remdesivir ilacı nedir, fiyatı ne kadar? Remdesivir koronavirüse iyi geliyor mu? Merak edilenler KARAR.COM’da…

Sağlık Bakanı basın mensupları tarafından yöneltilen bir soru üzerine 400 hasta için Remdesivir ilacını temin ettiklerini ve önümüzdeki günlerde kullanmayı planladıklarını söyledi. Peki, Remdesivir ilacı nedir, fiyatı ne kadar? Remdesivir koronavirüse iyi geliyor mu? Haberimizde ilaç ile ilgili ayrıntıları bir araya getirdik…

BAKAN KOCA'DAN REMDESİVİR AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ABD'de acil kullanım için FDA onayı alan "Remdesivir" ilacına dair bir açıklamada bulundu. Koca, Remdesivirin antiviral bir ilaç olduğunu, 400 hasta ilaç için temin ettiklerini belirtirken, önümüzdeki günlerde Remdesivirin kullanmayı planladıkları bir ilaç olduğunu ifade etti.

REMDESİVİR NEDİR?

Remdesivir, nükleotid analogları grubuna dajil yeni bir antiviral ilaçtır. Marburg virüsü ile Ebola virüsü hastalığı enfeksiyon tedavisi için Gilead Sciences tarafından geliştirilmiş ilacın daha sonra aralarında Junin virüsü, respiratuvar sinsitiyal virüsü, Nipah virüsü, Lassa ateşi virüsü, Hendra virüsü ve koronavirüslerin de (MERS ve SARS virüsleri dahil) bulunduğu diğer tek sarmallı RNA virüslerine karşı antivirütik aktivite gösterebildikleri bulunmuştur.
Remdesivir ilacı Nipah ile SARS-CoV-2 ve Hendra virüs enfeksiyonlarında kullanılması için araştırılmaktadır. Gilead, diğer koronavirüs enfeksiyonlarına karşı başarılı olmasından ötürü SARS-CoV-2 enfeksiyonlarına karşı Amerika'da doktorlara ilacı sağlamakla birlikte, Çin'e ise ağır belirtileri olan ya da olmayan enfekte olmuş bireylerin tedavisinde ilacın etkinliğini araştıran çalışmaların yürütülmesi amacıyla maddeyi sağlamaktadır.

REMDESİVİR KORONAVİRÜSE İYİ GELİYOR MU?

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir isimli anti-viral ilacın Covid-19 tedavisinde net bir etkisinin bulunduğunu ifade etti. Geçmişte Çin'de aynı ilaç üzerinde yapılan bir araştırmada, adı geçen ilacın önemli bir klinik yararının bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştı.
Fakat Fauci'ye göre ABD'de yapılan farklı bir araştırmada ilacın pozitif etkileri saptandı. Remdesivir'in üreticisi Gilead Sciences isimli şirketin, ilacın ilk hedeflerine ulaştığını açıklamasının ardından konuşan Fauci, ilacın koronavirüsü engellediğini ifade etti.
Fauci veriler Remdesiviri'n iyileşme süresi üzerinde net, önemli ve olumlu bir etkisi olduğunu gösterdiğini söyledi ve bunun bir ilacın virüsü engelleyebildiğini kanıtladığını belirtti. Fauci'nin başkanlığında bulunduğu enstitünün sonuçların bir özetini kısa zamanda yayımlanacağı tahmin ediliyor.
İlacın etkinliğinin bu safhada ölçülmesi mümkün değil, fakat ABD'deki araştırma bir ilacın koronavirüse karşı sonuç verebildiğini gösteren ilk çalışma oldu. Fauci, yeterince denek bulunamadığından dolayı erken son verilen Çin'deki araştırmanın ise yeterli bir çalışma olmadığını kaydetti. ABD'deki çalışma, Remdevisir üzerine yapılan en büyük katılımlı araştırmaydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN