KAYSERİ KOCASİNAN BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINDAN

250 ADET TEKSTİL ATIK KUMBARASININ YERLERİNİN LİSANSLI TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA AYIRMA FİRMALARINA KİRAYA VERİLMESİ

Madde 1- İhalenin Konusu: İlçemiz sınırları içerisinde ki tekstil atıklarının; çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı bir biçimde alıcı ortama verilmesinin önlenmesi ve ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır. Tekstil atıklarının kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi, toplanması, taşınması, türlerine göre ayrılması ve geri dönüşümünün sağlaması hakkı ve idare tarafından belirlenecek yerlere konulacak 250 adet tekstil atık kumbarasının yerlerinin lisanslı tehlikesiz atık toplama ayırma firmalarına kiraya verilmesi.

Madde 2- İhalenin Tarihi, Yeri ve Evrakların Teslim Süresi: Söz konusu işin ihalesi Kayseri Kocasinan Belediyesi, Encümen Toplantı Salonunda İhale komisyonunca (Encümenince) yapılacaktır. İhaleye iştirak edecekler aşağıda istenilen belgelerle birlikte en geç 24.10.2023 Salı günü 12:00 ye kadar Belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Ancak, postadaki gecikmeler ve telgrafla yapılan başvurular İhale Komisyonunca kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Madde 3- İhale 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45. Maddesi gereğince açık teklif usulü ile ihale ile 3 yıllığına kiraya verilecektir.

Madde 4- İhale Şartnamesinin Ekleri İle Temini ve Bedeli: İhale Şartnamesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünde mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak görülebilir. İhale dosya bedeli 500,00TL (beşyüz lira) olup İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünden temin edilebilir.

Madde 5– Kiralama işinin Muhammen Bedeli, Geçici Teminat Miktarı ve Esasları: Yukarıda belirtilen işin muhammen bedeli 3.500.000 TL olarak belirlenmiştir. İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişilerin Muhammen bedel üzerinden %3 Gecici teminat olarak 105.000TL teminat vermeleri gerekmektedir. Belediyemiz veznesine yatırılabileceği gibi Vakıfbank Tüm Şubeler TR 65 0001 5001 5800 7292 5215 31 İban numaralı Belediyemiz hesabına ihale bilgileri belirtmek şartıyla yatırılabilir. Banka teminat mektubu verilmesi halinde ihale bilgileri yazılacaktır. Ayrıca Teminat Mektubu süresiz olacak ve mektubun aslı olacaktır.

Madde 6 – Ödeme Şekli: İhale bedelinin ödenmesi ihalenin kesinleşme tarihinden itibaren 10. işgünüdür.

Şartnamenin 19. Maddesine istinaden geçici teminatın kati teminata dönüştürülmesi tarihinden teminat bedeli ile beraber toplamda ihale bedelinin en az %35 inin peşin yatırılması gerekmektedir. Kalan kısım diğer ayın aynı günü 12 ay eşit taksitle ödenecektir. Taksitli ödemelerde kira bedeli müteakip ayların aynı iş günü Belediyemiz veznesine veya Vakıfbank tüm şubelerinden TR65 0001 5001 5800 7292 5215 31 IBAN numaralı banka hesabına yatırılacaktır. İhale bedelinin peşin ödenmesi durumunda muhammen bedelin altında kalmamak şartı ile sadece ihale bedelinden %6 indirim yapılacaktır.

Madde 7- İhaleye Katılacaklardan İstenilen Belgeler: Belgelerin aslı yerine fotokopi yahut suretlerinin verilmesi halinde, bunların noterden onaylı olması veya aslının görülmesi gerekmektedir.

Açık Teklif Usulü ile yapılacak ihale için katılımcılarından istenecek belgeler:

7.1) Belediyemize yatırmış oldukları geçici teminat makbuzu veya banka teminat mektubu,

7.2) İhaleye katılacak kişilerin gerçek kişi olması halinde nüfus cüzdanı fotokopisi, tüzel kişi olması halinde şirketi temsil eden kişiye ait yetki belgesi ve imza sirküleri, ayrıca 2022 yılına ait faaliyet belgesi

7.3) Temsil durumunda noterden onaylı vekâletname,

7.4) İstekli tarafından imzalanmış şartname,

7.5) İstekli tarafından imzalanmış teknik şartname,

7.6) İhalelere katılımdan yasaklı olmadığına dair taahhütname,

7.7) İhale katılım belgesi,

7.8) Adres Beyanı,

7.9) İhale dokümanı satın alındığına dair makbuz,

7.10) Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış ve uygun atık kodlarını kapsayan (20 01 10, 20 01 11) Tehlikesiz Atık Toplama - Ayırma Belgesi, tekstil atığı toplama hizmeti ile ilgili ihale tarihinden geriye doğru güncel 2 belediye ile en az 2 yıl süre ile çalışıyor olduğuna ve/veya aynı şartlara haiz belediyelerle en az 2 yıl çalıştıktan sonra son 1 yıl içerisinde işin bitirildiğine dair kamu tecrübesini gösteren belgeler.

7.11)İhaleye konsorsiyum veya ortak olarak giren firmaların her biri yukarıdaki ihale şartlarını sağlamak zorundadır.

Madde 8- İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, İhale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

#ilangovtr BASIN NO: ILN01906154