Rusya, Esad'a Türkiye üzerinden yardım edecek

Rusya, Esad'a Türkiye üzerinden yardım edecek

Rusya, Esad rejimine göndereceği "insani" yardımların Türk hava sahası üzerinden taşınması konusunu değerlendirdiğini açıkladı.

Bulgaristan'ın, Rusya'dan Suriye'deki Esad rejimine "insani" yardım için hava sahasını kullanma iznini iptal etmesi üzerine, Rusya türk hava sahasını kullanma fikrini değerlendirmeye aldı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, konuyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta "Rusya'nın meselenin hassasiyeti nedeniyle büyük bir dikkatle düşündüğünü" söyledi.

15-09/10/aa_picture_20150910_6254138_high

Türkiye: Bize böyle bir talep gelmedi

Rus RIA Novosti ajansı ise, Türk Dışişleri'nden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Moskova'dan Türkiye'ye henüz bu yönde bir talep gelmediğini aktardı.

Bulgaristan, ABD'den gelen baskılar nedeniyle 1 Eylül'den itibaren hava sahasını Rusya'ya kapatmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada Esad rejimine silah ve askeri yardım gönderdiğini açıklamıştı.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN