Rusya'dan Türkiye'ye Kırım eleştirisi: Er geç anlayacaklar

Rusya'dan Türkiye'ye Kırım eleştirisi: Er geç anlayacaklar

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin, Rusya'nın Kırım'ı işgali konusunda haklı olduğunu er ya da geç anlayacağını söyledi. Türkiye'nin bu konudaki tutumunu kabul etmediklerini belirten Peskov "Bizim için Kırım sorunu diye bir şey yok" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kırım'ın işgali konusunda Türkiye'nin tutumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin 7. yıl dönümü yaklaşırken Kremlin Sözcüsü Peskov, günlük basın toplantısında Kırım meselesinin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilere yansımalarını değerlendirdi.

Kırım konusunu Moskova-Ankara hattındaki ihtilaflı konulardan biri olarak tanımlayan Peskov, "Türkiye'nin Kırım tutumunu kabul etmiyoruz ve kendi tutumumuzu sabırlı bir şekilde izah etmeyi sürdürüyoruz. Türk meslektaşlarımızın ve partnerlerimizin Rusya'nın tutumunun doğruluğunu ve haklılığını er ya da geç anlayacağından eminiz" dedi.

"BİZİM İÇİN KIRIM SORUNU BULUNMUYOR"

Peskov, Moskova ve Ankara arasındaki Kırım'la ilgili ihtilafın iki ülkenin partnerlik ilişkilerini etkilemediğini belirterek "Bizim için Kırım sorunu diye bir sorun bulunmuyor" diye vurguladı.

Türkiye'nin Rusya'nın çok önemli bir partneri, stratejik partneri olduğunun altını çizen Peskov, iki ülkenin tüm bölgesel sorunlarda yakın işbirliği içinde olmasını örnek gösterdi ve şöyle devam etti:

"Dağlık Karabağ'daki ateşkesin ve üçlü bildiri kapsamındaki yükümlülüklerin ifa koşullarının izlenmesi için Azerbaycan'da kurulan merkez kapsamında Türklerle yakın işbirliğimiz sürüyor, Suriye'de çok aktif bir etkileşim yürütülüyor. Suriye'de yaşanan zorlu gelişmelere rağmen Türkiye ve Rusya liderleri her zaman uzlaşma noktası bulmayı başardı. Partnerlerimizin zorlu durumlarda bile uzlaşma aramaya yönelik siyasi iradesine çok değer veriyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN