Saadet Partisi: Şehir hastanelerine 3 ayda 103 milyar TL gitti

Saadet Partisi: Şehir hastanelerine 3 ayda 103 milyar TL gitti

Koronavirüs (corona virüs) salgını sırasında artan dolar kuru nedeniyle Türkiye'nin borç yükünün 600 milyar lira arttığını belirten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, şehir hastanelerine verilecek parayı açıkladı: Sadece hazine garantili 19 şehir hastanesinin devlete olan yükü son 3 ay içerisinde kur farkı nedeniyle 103 milyar TL daha arttı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgını sırasında artan dolar kuru nedeniyle Türkiye'nin borç yükünün 600 milyar lira arttığını belirtti ve şehir hastanelerine ödenecek parayı açıkladı: "Sadece, hazine garantili 19 şehir hastanesinin devlete olan yükü son 3 ay içerisinde kur farkı nedeniyle 103 milyar TL daha arttı."

"KİMSE KUSURA BAKMASIN BİZ BİZE YETEMİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı 'Biz bize yeteriz' kampanyasında toplanan 1. 9 milyar liranın Türkiye'nin ödediği 5 günlük faiz miktarı kadar olduğuna dikkat çeken Doğan "Kimse kusura bakmasın biz bize yetemiyoruz çünkü adaletsizlik, israf, yolsuzluk, beceriksizlik, gaflet var" dedi.

"SELÇUK, İKTİDARINIZIN 7'İNCİ BAKANI"

YSK sınavının erkene çekilmesiyle ilgili de konuşan Doğan "Düşünün 2,5 milyon gencimizi ilgilendiren ve onların geleceğini direk etkileyecek olan sınavla ilgili bir karar alınıyor. Ama bu karar alınırken onların psikolojileri hiç düşünülmüyor.

Beklentileri umursanmıyor. Sayın Ziya Selçuk, iktidarınızın 7. Milli Eğitim Bakanı, bugüne kadar 20'ye yakın eğitim sistemi değişikliği yaptınız, sınav isimleri A'dan Z'ye nerdeyse tüm harfler kullanılarak defalarca değişti, şimdi de bir sınavın tarihi 2 ayda 3 kez değiştiriyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE YAKLAŞIMININ ÖMRÜ UZUN OLMAZ"

CHP’li belediyelerin yardımlarının engellenmesini "Benim fakirim benden başkasının kendini doyuracağını görmemeli ve ona meyletmemeli, böyle bir anlayışın böyle bir yaklaşımın ömrü uzun olmaz" sözleriyle değerlendiren Doğan şunları kaydetti: Görmek istemeseniz de bu endişenin kaynağı virüsten çok ekonomik sorunlar.

Bakın bir hafta önce 25 yaşında bir gencimiz yakıt istasyonundan parası olmadığı için cep telefonunu emanet bırakarak aldığı 10 TL benzinle kendini yakarak intihar etti. Vallahi böyle bir olayın yaşandığı ülkede zerre miktarı vicdanı olan yetkililer geceleri uyuyamamalı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN