Saba Tümer: Dünyada bir ilk, NFT olarak sattım

Saba Tümer: Dünyada bir ilk, NFT olarak sattım

Sunucu Saba Tümer daha önce de sigortalattığını duyurduğu kahkahasını NFT yoluyla 90 bin TL'ye satarak, elde ettiği geliri sosyal sorumluluk projelerine harcayacağını açıkladı.

Son dönemin popüler satım aracı haline gelen NFT paylaşımına bir yenisi daha eklendi. Ünlü oyuncu Sabah Tümer, meşhur kahkahasını NFT yoluyla sattığını duyurdu. Sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda satıştan 90 bin TL elde ettiğini açıklayan Tümer, şu ifadelere yer verdi:

"Dünyada bir ilk. Kahkaham #nft olarak rekor bir fiyata satıldı. Sevgili İzzet Pinto 90 bin TL ödedi... Ben de bu parayı eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla 'Kahkaha Korusu' yaptırmak için bağışlıyorum. Bağışlar gerçekleşince dekontları story bölümünde paylaşacağım."

NFT NEDİR?

'Takas edilemez jeton' olarak çevrilebilen 'Non-Fungible Token' yani NFT'ler telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanıyor. Bir sanatçı, kendisine ait bir eseri NFT'ye dönüştürdüğünde, hem kendisine ait dijital imzası ile telif hakkını korumuş oluyor hem de ürünün her satışında payına düşen telif hakkı kripto ödeme şeklinde hesabına geçiyor. NFT sistemi, internet ortamında yer alan dijital eserlerin işaretlenerek tek bir hak sahibi olunmasını amaçlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN