40 yaşından sonra tehlike kendini gösteriyor: Bu diyabet türüne dikkat

40 yaşından sonra tehlike kendini gösteriyor: Bu diyabet türüne dikkat

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren Tip 2 diyabet, genel olarak 40 yaş sonrası ortaya çıkıyor. Op. Dr. Kenan Yüce, bu duruma en çok sebep olan nedenlerden birinin obezite olduğunu belirterek, “Tip 2 diyabet hastalarının kan şekerinin yüksek seyretmesinin nedeni vücutlarının insülin üretmesi ama birçok nedenden dolayı ürettiği insülini kullanamamasıdır. Yüksek kan şekeri, başta kalp damar hastalıkları olmak üzere pek çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada milyonlarca kişinin savaş verdiği Tip 2 diyabet, kişilerin hayatlarını derinden etkiliyor. Kalitesiz yaşamın sebep olduğu Tip 2 diyabete yol açan sebeplerden birinin şişmanlık olduğu ortaya çıktı.

Op. Dr. Kenan Yüce, hastalıkla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, “Tip 2 diyabet hastalarının kan şekerinin yüksek seyretmesinin nedeni vücutlarının insülin üretmesi ama birçok nedenden dolayı ürettiği insülini kullanamamasıdır. Yüksek kan şekeri, başta kalp damar hastalıkları olmak üzere pek çok ciddi sağlık sorununa neden olabilir. Diyabet cerrahisi olan hastalardan çok büyük bir kısmı kilolarından kurtulup şeker hastalığını yenmektedir. 10 - 15 yıl süreyle hastalarda damar hasarını önlediği için; körlük, böbrek yetmezliği, dolaşım bozukluğuna bağlı ayak ampütasyonlarını önler” ifadelerini kullandı.

Dr. Yüce konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Diyabet cerrahisi (Gastrik Bypass) hastalığın kendisini direkt tedavi ederken, klasik tedavi yöntemi sadece hastalığın sonuçlarını düzeltmeye yöneliktir. Klasik yöntemler uygulanmasına rağmen hastalık hala ilerleme gösteriyorsa diyabet cerrahisi etkili bir tedavi yöntemidir. Gastrik Bypass ameliyatı, obezite cerrahisi alanında en sık kullanılan ve en çok başarı yakalanan kilo verme tedavilerindendir” dedi.

op-dr-kenan-yuce-kopya.jpgOp. Dr. Kenan Yüce

CERRAHİ İŞLEM MÜMKÜN

Cerrahi işlemin kimlere yapılabileceği ile ilgili detaylar veren Dr. Yüce, “Vücut kitle indeksi 40 ve üzerinde olan hastalara uygulanabilir. Vücut kitle indeksi 35-40 arasında olup obezite ile ilişkili şeker hastalığı, hipertansiyon ya da uyku apnesi gibi diğer başka hastalıklara sahip hastalara uygulanabilir. Aşırı kiloya bağlı reflü, aşırı kiloya bağlı yüksel kolesterol, aşırı kiloya bağlı kısırlıklar, egzersiz ve beslenmeyle kilo verilemediğinde, alkol ya da uyuşturucu bağımlılığı olmayan hastalarda ve ameliyat öncesi ve sonrasında doktorun tavsiyelerine uyabilecek hastalara tavsiye edilir” diye konuştu.

Gastrik Bypass ameliyatının yaklaşık 2 saat kadar sürdüğünü söyleyen Beykent Üniversitesi Hastanesi’nden Op. Dr. Kenan Yüce, “Ameliyat genel anestezi ile yapılmaktadır. Hasta iki günün sonunda taburcu olup, hastaneden çıkıp yaşamına devam edebilir. Yurtdışından gelip hastanemizde bu ameliyatı yaptıran hastalarımızın hastanemizde iki gün misafir olmaları yeterlidir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN