Ağız kokusundan şikayetçi olanlar dikkat! Bu 5 yöntemle ağız kokusu sorununuza veda edin! Deneyenler rahatlığın keyfini yaşıyor

Ağız kokusundan şikayetçi olanlar dikkat! Bu 5 yöntemle ağız kokusu sorununuza veda edin! Deneyenler rahatlığın keyfini yaşıyor

Ağız kokusu kişinin sosyal yaşamını ve psikolojisini büyük ölçüde etkileyen olumsuz durumlardan birisidir. Bugün haberimizde ağız kokusu için evde deneyebileceğiniz doğal çözümlere yer verdik. Durumun daha kötüye gitmeden önce onu nasıl durdurabileceğinizi öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

Yetersiz nefes nedeniyle, birisiyle konuşmakta zorlanabilirsiniz. Bir çalışma ortamında özgüveninizi ve güveninizi azaltır ve hatta ilişkileriniz üzerinde bir etkisi olabilir. Ağız kokusunun nedenleri sır değildir; en yaygın olanlar arasında kaplanmış diller, diş çürüğü, diş eti hastalığı ve kötü ağız hijyeni vardır. Tüm yiyecekler dişlerinizde sıkışabilir, ancak soğan ve sarımsak gibi bazı yiyecekler de daha sık ağız kokusuna neden olabilir. Sigara içenler bile etkilenir. Kaynağı ne olursa olsun, tedavi altta yatan bozukluğu ele almayı veya hatta belki birkaç basit düzeltmeyi denemeyi gerektirir.

evrimagaci-org-public-content-media-16ac54c4109c6d21d529667a63a78389.jpg

1. SU İÇİN

Ağız kuruluğu birçok farklı şeyden kaynaklanabilir, bunlardan biri dehidrasyondur. Ağız kokusunu önlemenin en önemli yollarından biri her gün su içmektir. Ağzınız daha nemliyse, hoş olmayan bir koku oluşturan mikropları yıkamak daha kolay olacaktır. Tükürük, ağız hijyeninin korunmasına yardımcı olur ve kötü mikropların büyümesini engeller. Sabah nefesiyle uyanma eğiliminiz varsa, bu son derece faydalıdır.

16169794-1200x824.webp

2. KARANFİL ÇİĞNEMEK

Karanfil nefes tazelemeye yardımcı olur ve diş boşluğuna neden olan mikroplarla savaşır. Günde sadece birkaç kez sadece birkaç karanfili emerek veya çiğneyerek nefesinizi gerçekten anında tazeleyebilir ve öpülecek kadar keyifli hale getirebilirsiniz. Kötü nefese neden olan mikropların büyümesini engelleyerek yavaş yavaş kalıcı olarak ortadan kaldırır.

yesil-cay-zayiflatir-mi.webp

3. YEŞİL ÇAY İÇİN

Yeşil çayın diş hijyeninize fayda sağlamasının sayısız yolu vardır. Araştırmaya göre, yeşil çayın antioksidanları ağız kokusuna neden olan çeşitli nedenleri ortadan kaldırıyor. Özellikle polifenoller, ağız kokusuna neden olan mikropları ve kükürt bileşiklerini azaltır. Uyumadan önce iki bardak çay yapın ve bütün gece buzdolabında bekletin. Soğuyan çayınızı bir su şişesine doldurun ve iş yerine götürün. Ağız kokusunu önlemek için gün boyu yavaş yavaş üzerine oturun ve için.

0x0-emziren-anneler-icin-ozel-diyet-listesi-1520844281423.jpg

4. REZENE TOHUMU YİYİN

Bazı baharatlar ve şifalı otlar aromatik esansiyel yağlara sahiptir. Sarımsaklı ve diğer keskin yemeklerin tüketiminden sonra nefes kokusunun maskelenmesine yardımcı olabilirler. Buna benzer şekilde rezene tohumları, daha iyi nefes almanıza yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahip hoş kokulu bir esans yağı sağlar. Tuzlu rezene tohumları, zararlı mikroorganizmaların yok edilmesine yardımcı olan tükürük üretimini artırır. Bu bileşenin çaya eklenmesi, damak temizleyici bir içecek oluşturmak için de kullanılabilir.

5d79353f45d2a023a0dc6b5f.webp

5. YOĞURT TÜKETİN

Yoğurt, yararlı bir bakteri olan Lactobacillus içerir. Bağırsak, bu yararlı bakterilerin vücudunuzun patojenik mikroplarla savaşmasına yardımcı olabileceği tek bölgedir. Sade veya yağsız yoğurt gibi yoğurdunuzun şeker oranının düşük olduğundan emin olun çünkü bu, ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir. Şeker, ağız kokusuna büyük katkıda bulunan bakterileri doğal olarak besleyebilir, bu nedenle şekerli yoğurttan kaçının, bunun yerine probiyotik tercih edin.

İyi diş hijyeni uygulamalısınız. Bununla birlikte, yukarıda belirtilen ilaçları denemenize rağmen nefesinizin kötü koktuğunu ve düzelmediğini düşünmeye devam ederseniz bir doktora görünmelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN