Ahmet Maranki yine bombayı patlattı! Çöpe atacağınıza bunu mutlaka yiyin: Öyle faydaları var ki bir daha çöpe atmayacaksınız

Ahmet Maranki yine bombayı patlattı! Çöpe atacağınıza bunu mutlaka yiyin: Öyle faydaları var ki bir daha çöpe atmayacaksınız

Kış aylarının gelmesiyle grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar arttı. Uzmanlar bu hastalıklardan korunmanın yolu ise bol bol meyve tüketiminden geçtiğini belirtiyor. Lezzetli tadıyla sıkça tüketilen narın bu faydalarını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Genelde meyveleri yerken kabuklarını çöpe atarız ancak narın kabuğunu sakın çöpe atmayın. Prof. Dr. Ahmet Maranki nar kabuğunun mucizevi faydalarını tek tek sıraladı. İşte nar kabuğunun saymakla bitmeyen faydaları...

Lezzetli tadıyla sıkça tüketilen ve vücuda birçok fayda sağlayan narın bu özelliğini duyunca bir daha mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Havaların soğumasıyla grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar arttı. Özellikle şu sıralar yaygın olan grip vakaları aldı başına gidiyor. Prof. Dr. Ahmet Maranki tarafından sıklıkla önerilen narın bu faydasını duyunca kabuğunu bir daha çöpe atmayacaksınız. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu virüslere karşı koruyor. Peki narın faydaları neler? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte Ahmet Maranki'nin sıklıkla önerdiği nar kabuğunun inanılmaz faydaları...

SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! TÜM ŞİFASI KABUĞUNDA

Kış meyvesi olarak bilinen nar lezzetli tadı kadar faydaları da herkesin gündeminde. Genellikle kabuğunu soyarak yediğimiz bu meyvenin gizli sırrını sizler için derledik. Bunu öğrenince kabuklarını bir daha çöpe atmayacaksınız. Prof. Dr. Ahmet Maranki tarafından sıklıkla önerilen bu tarif ile grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunacaksınız.

kmgfgfgf-2022-12-07t110401-472.jpg

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI

  • Nar kabuğu içerisinde yüksek oranda antioksidan bulunur. Bu da düzeni tüketim ile birlikte vücutta biriken toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Alkol, sigara gibi sağlığa zararlı maddelerin insan vücudunda yarattığı olumsuz etkilerin de azaltılmasında yardımcı olur.
  • Karaciğerin temizlenmesinde yardımcıdır.
  • İshalin durmasında etkilidir.
  • Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.
  • Tansiyonun düşürülmesinde etkilidir.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Diş eti iltihaplarını iyileştirmede yardımcıdır.
  • Cildi yeniler. Işıltı kazanmasına yardımcı olur.
  • Gribal hastalıklara iyi gelir.
  • Bağışıklık sisteminde koruyucu bir duvar görevi görür.
  • Deride meydana gelen yanıklarda, kesiklerde yana böcek ısırıklarında tedavi amaçlı kullanılır.
  • Saç derisini besler, kepek oluşumunun önüne geçer ve saça ışıltı katar.
  • Kan değerlerinin yükselmesinde yardımcıdır.
  • Enerji verici özelliğe sahiptir.
  • Eklemlerde ve kaslarda meydana gelen ağrıların azalmasında yardımcıdır.

NAR KABUĞU NASIL TÜKETİLMELİ?

Dilerseniz çay olarak, dilerseniz salatalarda ve hatta dilerseniz yemeklerde bile kullanabilirsiniz. Nar kabuğunu çay olarak tüketecekseniz küçük parçalar halinde isterseniz tek başına isterseniz diğer çaylarla bir arada tüketebilirsiniz.

Bir diğer yöntem olarak kurutulmuş kabukları toz haline getirerek yiyeceklerin içerisine katmaktır. Toz haline getirilen nar kabuğu süt, ayran gibi soğuk içeceklerin içerisine katılabilir ya da kahvaltılarda süt ve meyveyle hazırladığınız yulaf karışımınızın üzerine bir çay kaşığı eklenebilir.

kmyo.jpg

Salatalarda sıklıkla kullanılan nar ekşisi yerine zeytinyağı, limon ve tuzla hazırladığınız sosların içerisine tozundan dökebilirsiniz. Yine yemeklerin yanında sıklıkla tüketilen yoğurdun içinde toz haline getirilmiş kabuğu yiyebilirsiniz. Bazı ülkelerde yemeklerin ve tatlıların içerisinde de kullanılan tozu, yakışacağını düşündüğünüz yemeklerde kullanabilirsiniz.

NAR KABUĞU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Nar kabuğu güçlü bileşenlere sahiptir. Bu yüzden insan sağlığına farklı alanlarda fayda sağlar. Nar kabuğu kaynatılarak çay şeklinde kolayca tüketilebilir. Günde en fazla iki fincan içilmesi önerilen nar kabuğu, saç sağlığına, kolesterole, şekere, hemoroide, eklem ve kas ağrılarına kadar birçok hastalık için şifa deposu olarak kabul edilir. Nar kabuğu aynı zamanda enerji verici özelliğe de sahiptir. Diş etlerinde meydana gelen iltihaplanmalara da iyi geldiği bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN