Anksiyeteyi Azaltmak İçin 8 Farkındalık Püf Noktasını Öğrenin

Anksiyeteyi Azaltmak İçin 8 Farkındalık Püf Noktasını Öğrenin

Anksiyete sizi zihinsel olarak yorabilir ve vücudunuz üzerinde gerçek etkileri olabilir. Ancak endişeli olmaktan endişe duymadan önce, araştırmaların basit bir farkındalık uygulamasıyla endişenizi ve stresinizi azaltabileceğinizi gösterdiğini bilin.

Anksiyetede farkındalık, günlük hayata ve tipik olarak aceleyle yaşadığımız şeylere dikkat etmekle ilgilidir. Bedene geri dönerek zihninizdeki sesi kısmakla ilgilidir. Endişelenmeyin, bir derse bir saatlik ücret ödemeniz veya vücudunuzu zor pozisyonlara sokmanız gerekmez. Muhtemelen farkındalık uygulamak için ihtiyacınız olan tüm araçlara zaten sahipsiniz. Kaygıyı hafifletmek ve zihninizi sakinleştirmek için gün boyunca küçük farkındalık patlamaları eklemek için bu hileleri kullanın.

5f5cf1a07af5072164b66826.webp

1. BİR NİYET BELİRLEYİN

Yoga öğretmeninizin o günkü antrenmanınız için bir niyet belirlemenizi istemesinin bir nedeni var. İster sabah günlüğünüzde ister önemli aktivitelerden önce yapın, bir niyet belirlemek odaklanmanıza yardımcı olabilir ve bir şeyi neden yaptığınızı size hatırlatabilir. İş yerinde büyük bir konuşma yapmak gibi bir şey size endişe veriyorsa, bunun için bir niyet belirleyin. Örneğin, spor salonuna gitmeden önce vücudunuza dikkat etmeye veya yemek yemeden önce vücudunuza nezaketle davranmaya niyet edebilirsiniz.

2. REHBERLİ BİR MEDİTASYON VEYA FARKINDALIK PRATİĞİ YAPIN

Meditasyon, bir boşluk bulmak ve bir uygulama açmak kadar kolay olabilir. Uygulamalar ve çevrimiçi programlar, pahalı bir derse girmeden veya fazla zaman harcamadan kendinizi bir pratiğe sokmanın harika bir yoludur. İnternette sayısız ücretsiz, rehberli meditasyon var. .

3. YÜRÜYÜŞE ÇIKIN

Dışarıda olmak kaygı için harikalar yaratır. Etrafınızdaki seslere, teninizde rüzgarın dokunuşuna ve etrafınızdaki kokulara dikkat edin. Telefonunuzu cebinizde tutun (veya daha iyisi evde) ve duyularınıza ve çevrenize odaklanarak anda kalmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Blok etrafında kısa bir gezinti ile başlayın ve nasıl hissettiğinizi görün.

basliksiz-2.jpg

4. DİĞER İNSANLARA MUTLULUKLAR DİLEYİN

Gün boyunca rastgele birinin mutlu olmasını dileyin. Bu uygulama tamamen kafanızda. Kişiye söylemek zorunda değilsin, sadece pozitif enerjiyi ayarlamalısın. İşe gidip gelirken, ofiste, spor salonunda veya sırada beklerken deneyin. Kendinizi birinden rahatsız veya üzgün bulursanız ve durur ve (zihinsel olarak) onun yerine mutluluklar dilerseniz bonus puanlar.

5. GÖKYÜZÜNE BAKIN

Sadece önünüzdeki ekrandan değil (bunu kesinlikle yapın), ama yıldızlarda. İster çöpü dışarı atıyor olun ister eve geç geliyor olun, yıldızlara bakarken durun ve karnınıza birkaç derin nefes alın. Evrenin size hayatın endişelerinizden veya gelen kutunuzdan daha büyük olduğunu hatırlatmasına izin verin.

6. ÇAY YADA HAHVE DEMLEYİN

Bir fincan çay yapmak, dünyadaki birçok kültürde derinden sevilen bir uygulamadır. Pratiğe yerleşin ve her adıma odaklanın. Yaprakları çıkardığınızda nasıl kokar? Çayı ilk eklediğinizde su nasıl görünüyor? Fincandan yükselen buharı izleyin ve fincanın sıcaklığını elinize karşı hissedin. Vaktiniz varsa, dikkatinizi dağıtmadan çayınızı yudumlayın. Çay sevmez misin? Zengin, aromalı, French press kahve yaparken bu uygulamayı rahatlıkla yapabilirsiniz.

80.webp

7. HER SEFERİNDE TEK BİR ŞEYE ODAKLANIN

Evet, doğru yaparsanız yapılacaklar listeniz bir tür farkındalık olabilir. Beş dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın ve bir göreve tam ve bölünmemiş dikkatinizi verin. Telefonunuzu kontrol etmek yok, bildirimlere tıklamak yok, çevrimiçi gezinmek yok. Zamanlayıcı kapanana kadar bu görevin merkezde olmasına izin verin.

8. TELEFONUNUZU GERİDE BIRAKIN

Diğer odaya girerken gerçekten telefonunuzu yanınızda getirmeniz gerekiyor mu? Banyoya ne zaman gidiyorsun? Yemek için oturduğunuzda? Telefonunuzu diğer odada bırakın. Bunun için endişelenmek yerine, yemeye başlamadan önce oturun ve nefes alın. Banyoda kendinize ve ihtiyaçlarınıza biraz zaman ayırın. İşiniz bittiğinde telefonunuz hala orada olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN