Araştırmadan çıkan ilginç sonuç: Alımlı insanların bağışıklığı daha iyi

Araştırmadan çıkan ilginç sonuç: Alımlı insanların bağışıklığı daha iyi

ABD'de yapılan 159 kişiyle yapılan bir araştırma insan bağışıklığı üzerine ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırma, alımlı kişilerin bağışıklık sisteminin diğer insanlara göre daha güçlü.

ABD’de Teksas Hristiyan Üniversitesi (TCU) tarafından gerçekleştirilen çalışmada fiziksel çekicilik ile bağışıklık sistemi arasında ilişki keşfedildi.

Proceedings of the Royal Society B dergisinde yayınlanan çalışmada, üniversitede öğrenci olan veya civar bölgedenin sakinleri arasından 159 katılımcı incelendi. Sonuçlar, fiziksel olarak alımlı deneklerin daha yüksek fagositoz (bir hücrenin yabancı partikülleri yutmak için kullandığı plazma zarı) oranlarına sahip olduğunu, daha düşük nötrofil beyaz kan hücresi, daha yüksek doğal öldürücü hücre sitotoksisitesi ve plazmada daha yavaş Staphylococcus aureus büyüme oranlarına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Doğuştan gelen bağışıklığın birçok yönünün genetik faktörlerden güçlü bir şekilde etkilendiğini vurgulayan araştırmacılar, fiziksel çekiciliğin de bağışıklık konusunda etkili olduğunu ve durumun cinsiyete göre değişkenlik gösterdiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN