Astigmatınız var mı test edin! Bu resimde gördüğünüz şey göz sağlığınızı ortaya koyuyor: İşte en iyi optik illüzyon testi

Astigmatınız var mı test edin! Bu resimde gördüğünüz şey göz sağlığınızı ortaya koyuyor: İşte en iyi optik illüzyon testi

Astigmat oldukça yaygın görülen bir göz rahatsızlığıdır. Bugün sizler için hazırladığımız optik illüzyon testi ise gözünüzde astigmat olup olmadığını test edecek. Öyle ki bu resimde gördüğünüz şey göz sağlığınızı ortaya koyuyor…

ESMAGÜL KOÇAK

Oldukça yaygın görülen göz hastalıklarından olan astigmat; görüntüleri bulanık ya da çarpık algılamanıza, baş ağrısı ve göz yorgunluğu gibi sorunlara neden olabilir. Oldukça ciddi bir göz rahatsızlığı olan astigmatın tedavisi ise mümkün. Sizler için hazırladığımız bu illüzyon testi ise gözünüzde astigmat olup olmadığını kolaylıkla anlamanızı sağlayacak…

ASTİGMAT NEDİR?

Astigmatizma, gözün kornea ya da merceğinin düzensiz şekli nedeniyle ışığın göze düzgün bir şekilde odaklanmaması sonucu oluşan yaygın bir görme bozukluğudur. Bu durum, görüntülerin bulanık veya çarpık algılanmasına yol açabilir ve baş ağrısı, göz yorgunluğu ve detayları net görememe gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Astigmatizmanın tespiti, optometristler veya göz doktorları tarafından yapılan kapsamlı bir göz muayenesi ile mümkündür. Bu muayene genellikle görme keskinliği testi, kırılma hatası testi ve keratometri testi gibi çeşitli testleri içerir.

Görme keskinliği testinde, hastadan bir tabloda bulunan harf veya sembolleri okuması istenir. Kırılma hatası testi ise, gözün kırılma kusurunun derecesini ölçerek, gözlük veya kontakt lens ihtiyacını belirler. Keratometri testi ise, astigmatizmanın derecesini ve korneanın eğriliğini ölçerek tanı konulmasında önemli bir rol oynar. Bazı durumlarda, korneanın daha detaylı incelenmesi için kornea topografisi veya wavefront analizi gibi testler de kullanılabilir.

Astigmatizma tanısı konduktan sonra, genellikle düzeltici gözlükler veya kontakt lensler ile tedavi edilebilir. Ayrıca, bazı durumlarda refraktif cerrahi yöntemleri de astigmatizmayı düzeltmek için kullanılabilir.

astigmat.jpg

DORĞU CEVAP

Astigmatizmanın varlığını kontrol etmek için yapılan bir testte, resimde ne gördüğünüz sorulabilir. Eğer resimde size bakan bir adam görüyorsanız, bu durum gözlerinizin normal olduğuna işaret edebilir. Ancak, astigmatizma veya diğer göz sağlığı sorunları konusunda şüpheleriniz varsa, bir göz sağlığı uzmanına danışmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN