Ayak mantarı belasına son veren basit yöntem! İlaçlara dünyanın parasını ödemenize gerek yok

Ayak mantarı belasına son veren basit yöntem! İlaçlara dünyanın parasını ödemenize gerek yok

Günümüzde en çok görülen hastalıklardan olan ayak mantarı belası yediden yetmişe sorun yaratmakta. Ayakları kaşındıran ve zamanla yara, ağrılara neden olan ayak mantarları kolay kolay geçmez. Çoğu kişi bu hastalık için eczanelere tonlarca para öder ancak bu yöntemle paranız çöpe gitmeyecek. İlaçlar kullanılsa bile tam anlamıyla etki etmeyebiliyor. Size tek tek anlatacağımız bu tarifle ayağınızda ne mantar ne de yara kalacak. Sıfır maliyetle ayak mantarından kurtulun.

Çok hızlı bir şekilde insandan insana geçen ayak mantarından kurtulmak oldukça zor. Başkasının çorabından, bastığı yerden hatta kullandığı sabundan bile ayak mantarı kapa bilirsiniz. Tedavi süreci oldukça zor olan ayak mantarı için binlerce liranızı eczanelere kaptırıyorsunuz. Kullandığınız ilaçlar hem kesin çözüm sunmuyor hem de paranız çöp oluyor. Bizde sizler için daha önce denenmiş ve etkisini anında göstermiş olan bu yöntemi derledik. Ölü tırnaklarınızdan eser kalmayacak. Tek yapmanız gereken verdiğimizi tarifi doğru ve düzenli olarak uygulamak. İşte detaylar...

BULAŞTIĞI GİBİ ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Ayak mantarı parmaklardan başlayarak tüm ayağınızı sarar. Kolay ve hızlı bir şekilde bulaşan bu hastalık her türlü alandan geçebilir. Başkasının havlusundan, üstünden, çoraplarından hatta sabunundan bile geçer. Geçtiği zaman ayakta kaşıntı ve kokuya neden olan ayak mantarı, insan adeta eziyet eder. Kaşıdıkca hem rahatlarsınız hem de canınız acır. Kaşımalar sonucu ayak parmaklarının arasında kanamalar bile meydana gelir. Bu hastalık ilerledikçe ayak tırnaklarını kurumuş ve ölmüş hale getirir.

kmjhh.jpg

İLAÇLARA DÜNYANIN PARASINI ÖDEMİNİZE GEREK YOK

Peki ayak mantarının çözümü ne? Genelde bu hastalığa yakalananlar eczanelere giderek onlarca ilaç alır ve bu ilaçlar hemen etki göstermez. Aslında paranızı çöpe atmış oluyorsunuz. Verdiğimiz bu yöntemle ilaçlara dünyanın parasını ödemine gerek yok. Tek yapmanız gereken bu yöntemi doğru ve düzgün şekilde uygulamak.

BU YÖNTEMLE AYAKLARINIZ BÜYÜK BELADAN KURTULACAK

Pahalı kremler alacak kadar maddi gücünüz yoksa bu yöntemle az maliyete ayak mantarınızdan kurtulacaksınız. İlk olarak markete gidip yaş hamur mayası alın. Ardından 1 litrelik ılık suya bir tane yaşmayayı ezin. Hemen sonrasında ayaklarınızı bu suyun içinde 30 dakika bekletin. Hem ayaklarınızdaki ölü deriler hem tırnaklarınız güzelleşir hem de mantarlardan eser kalmaz. Bu yöntemi iki hafta 2 günde bir kullanmanız tavsiye ediliyor

yeni-gfgf-1.jpg

AYAK MANTARI NEDİR?

Ayaklarda kaşıntı ve parlak kırmızı döküntülere neden olan bir mantar enfeksiyonudur. Soyulma, kızarıklık, kaşınma, yanma, su toplama ve yaralara neden olur. Ayak mantar enfeksiyonu sık görülen ve aynı zamanda bulaşıcı olan bir deri hastalığıdır. En sık genç ve erişkin erkeklerde rastlanılan bu durum, kadınlarda ve 12 yaş altı çocuklarda da görülebilmektedir. Ayak mantarının tetikleyici faktörleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Nemli ve sıcak ortamlar
  • Duştan sonra ayakları kurutmamak
  • Sıkı, kapalı ayakkabı giymek
  • Halka açık havuzlarda ve soyunma odalarında koruyucu ayakkabı giyilmemesi
  • Kuaför salonlarında ortak kullanılan pedikür seti gibi araçlar
  • Bağışıklığın düşük olması
  • Diyabetli kişiler

AYAK MANTARI BELİRTİLERİ NELER?

Ayak mantarı belirtileri, ayağın herhangi bir yerinde olabilir. Ancak en yaygın olarak ayak parmakları veya ayak parmakları arasında olabilir. Belirtileri ise;

  • Kırmızı döküntü
  • Ayakta kaşıntı
  • Yanma hissi
  • Kırık, pullu cilt
  • Hoş olmayan koku
  • Ayak tabanlarında kepeklenme
  • Ayakta içi su toplamış yaralar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN