Balıktan binlerce kat daha fazla Omega-3 içeriyor! Doğal ağrı kesici: Vücudu vitamine doyuruyor

Balıktan binlerce kat daha fazla Omega-3 içeriyor! Doğal ağrı kesici: Vücudu vitamine doyuruyor

Omega-3 bağışıklık sistemini destekler ve vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Peki Omega-3 hangi besinde daha fazladır? İşte detaylar...

Omega-3 vücuda sayısız fayda sağlayan yağ asitleridir. Omega 3 vücut tarafından üretilmez ve beyni Alzheimer ve bunama gibi birçok insanın endişe duyduğu ve hayalini kurduğu hastalıklardan korumak için dışarıdan veya gıda ile birlikte alınmalıdır. Bu besinde balıktan çok daha fazla omega-3 bulunuyor. Detaylar haberimizde…

banka

BALIKTAN DAHA FAZLA OMEGA-3 İÇERİYOR! VÜCUDU VİTAMİN BOMBASINA ÇEVİRİYOR

Omega 3 bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci arttırır. Balık, en zengin omega-3 kaynağı olarak bilinir, ancak balık sevmeyen insanlar alternatif omega-3 kaynakları ararlar. Doğanın en güçlü ağrı kesicisi olarak kabul edilen besinin, omega-3 açısından somon balığından daha iyi performans gösterdiği bulunmuştur.

Afyon ve Eskişehir'de yetişen unlu mamullerin ayrılmaz bir parçası olan haşhaş tohumunun, sürekli uykusuzluk ve yorgunluğa iyi geldiği biliniyor. Doğanın en güçlü ağrı kesicilerinden biri olarak kabul edilen omega-3 kaynağının sağlık açısından pek çok faydası vardır. Ancak morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi güçlü yatıştırıcılar içerdiğinden haşhaş tohumlarının haftada üç defadan fazla tüketilmemesi önerilir.

HAŞHAŞ FAYDALARI

Haşhaş tohumları lezzetli aromalarının yanı sıra kalsiyum, potasyum, çinko, demir, manganez ve bakır gibi sağlıklı mineraller içerir.

Özellikle bakır, kan hücrelerinin üretiminde oldukça etkilidir. Aynı zamanda tohumlarından çıkarılan yağ, omega-3 ve omega-6 açısından zengindir. Haşhaş tohumlarının etkileri içerdikleri yağ asitleri ile arttırılır.

Beyin ve kalp için faydalıdır. Manganez, güçlü antioksidan özellikleri ile bilinir.

Ağrı kesici etkisinden dolayı tıpta kullanılmaktadır.

Tohumlarında bulunan oleik asit kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolü yükseltir.

Potasyum açısından zengin olması kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Bu nedenle tansiyon hastaları için birçok avantajı vardır.

Yüksek lif içeriği nedeniyle kabızlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olur.

Ayrıca cilt sıkıntılarında düzelme ve güzel bir cilt etkisi yaratır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN